Barcelona

Podem, un dels nous arguments de debat polític a Catalunya

Un debat capitalitzat per una possible convocatòria electoral a Catalunya

RedaccióActualitzat

El president Mas reclamava unitat en el seu discurs de Cap d'Any. Jordi Turull, de CIU, diu que són dies d'intensos contactes i que confia en l'acord. Turull adverteix que les pròximes setmanes hi haurà decisió sobre la convocatòria d'eleccions plebiscitàries perquè el calendari no es pot allargar. També ha declarat que el discurs de Podem sobre Catalunya no té res de nou:

"Cada cop és més caspós perquè estan fent un discurs sobre el tema de Catalunya que alguns dels seus líders encara s'havien d'erigir i ja s'estava fent aquest discurs. Mira que és fàcil dir: Escolti, vostés estan a favor d'un referendum a favor de la independència a Catalunya? si o no".

El nou líder de Podem Barcelona, Marc Bertomeu, respon que els atacs demostren que ja se'ls veu com a adversaris. L'acord per una candidatura a les municipals amb Guanyem i altres forces, com Iniciativa i Procés Constituent, diu que està molt avançat i que Ada Colau seria una bona candidata. La confluència de cara a unes eleccions catalanes anticipades no està tan treballada tot i mostrar coincidències que cal prioritzar l'eix social.

Marc Bertomeu ha dit que el debat nacionalista ara no és el més important:

"Si les eleccions són plebiscitàries o no ho decidirà la ciutadania que voti. Evidentment contemplen aquest debat identitari, aquest debet nacionalista però no creiem que sigui prioritari"

Joan Herrera ha parlat de responsabilitat entre la classe política: 

"El que està en joc és la sanitat, l'educació, la redistribució...que privatitzin l'accès als serveis bàsics. Jo crec que el que cal és unitat i confluència perquè és la responsabilitat dels que estem en política per canviar les coses"

Xarxes socials

La polèmica s'ha viscut a les xarxes amb aquest tuit de CIU: "el repte que ara tenim per davant és que els de casa anem junts".

La referència "als de casa" ha fet bullir la xarxa....

Hi ha hagut crítiques dures des de les esquerres... Dolors Camats, d'Iniciativa-Esquerra Unida... Quim Arrufat, de la CUP... Ada Colau, de Guanyem... O Pere Aragonès, d'Esquerra.

Hores després, CIU ha esborrat la piulada i un posat un nou missatge amb una altra expressió:  "el repte és que a casa anem junts."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut