Alumnes examinant-se de la prova de selectivitat al Campus Ciutadella de la UPF (ACN)
Alumnes examinant-se de la prova de selectivitat al Campus Ciutadella de la UPF (ACN)
Barcelona

Plató i la Guerra Civil, protagonistes del segon dia de proves de selectivitat

Els alumnes comenten encara l'examen d'Economia de l'Empresa d'aquest dimarts, molt criticat per la seva dificultat

RedaccióActualitzat

Segon dia de les proves de selectivitat per a milers d'estudiants. Aquest matí és el torn d'Història, Història de la Filosofia, Llengua Estrangera -anglès majoritàriament- i altres assignatures com Ciències de la Terra, Disseny, Matemàtiques Aplicades i Història de l'Art.

Plató i Locke a l'examen de filosofia

La majoria d'alumnes que s'han examinat d'Història i d'Història de la Filosofia han sortit de les proves satisfets. Molts dels alumnes consultats han optat per Plató en l'examen d'Història de la Filosofia, l'opció B, mentre que molt pocs s'han decantat per Locke. Del text "La República" de Plató, els alumnes havien de contestar les idees principals i, a banda, respondre també qüestions sobre el significat i les diferents parts de l'ànima. Sobre Locke, a banda de les idees principals, havien de respondre aspectes sobre el coneixement en el pensament del filòsof.

Guerra Civil vs, franquisme i la Restauració

De la prova d'Història els alumnes també n'han sortit satisfets. Les dues opcions que presentava la prova eren: la Guerra Civil, per una banda, i el franquisme i la Restauració, en l'opció B.

Dijous hi haurà els exàmens de Geografia, Física, Dibuix Artístic, Llatí, Matemàtiques, Biologia, Cultura Audiovisual, Grec, Literatura Catalana i Tecnologia Industrial.

La polèmica de l'examen d'Economia

La jornada d'aquest dimarts va estar marcada per la polèmica al voltant de l'examen d'Economia de l'Empresa. En poca estona, la xarxa anava plena de missatges que criticaven la dificultat de la prova i a mitja tarda ja hi havia organitzada una recollida de firmes via telemàtica per demanar que es revisi. Caldrà veure si hi ha alguna resposta de la comunitat educativa sobre aquestes queixes. Milers de joves estan indignats perquè afirmen que algunes preguntes de la prova ni tan sols eren al temari del curs.

A l'examen, entre d'altres, els alumnes havien de calcular el fons de maniobra i la ràtio de liquiditat d'una empresa fictícia, o elaborar el compte de pèrdues i guanys d'una altra. També es preguntaven conceptes teòrics com ara definir direcció estratègica o les diferències entre la diversificació horitzontal i la vertical. Aquesta va ser la nota negativa d'una jornada que, al matí, amb els exàmens de Llengua Castellana i Llengua Catalana, havia transcorregut sense cap altra incidència.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut