Madrid

Pablo Iglesias, elegit secretari general de Podem amb una àmplia majoria dels vots

Ha estat escollit amb 95.311 vots dels 107.488 que han emès per internet els 250.000 inscrits a les assemblees

RedaccióActualitzat

El portaveu de Podem, Pablo Iglesias, ja és el primer secretari general de la formació. Iglesias ha estat elegit amb una àmplia majoria dels vots. 

Pablo Iglesias ha estat escollit amb 95.311 vots després de dos mesos de debats en assemblees. Els prop de 250.000 inscrits a les assemblees han pogut votar per internet. 107.488 han emès el seu vot.

Iglesias, que competia amb 72 persones més que també s'havien postulat per al càrrec, arriba amb un lideratge molt reforçat després que la seva proposta de model de partit va guanyar amb un 80% del suport de les bases.

Podem ha celebrat l'acte de clausura del procés constituent al Teatre Nuevo Apolo de Madrid. En la trobada també s'han presentat els dos òrgans directius d'aquesta formació, que aspira a trencar l'hegemonia bipartidista a Espanya.  

L'acte ha comptat amb la presència d'Alexis Tsipras, el líder de la formació grega d'esquerra radical Syriza i també amb Ada Colau, expresidenta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i que impulsa el moviment Guanyem Barcelona.

Rebuig de les eleccions plebiscitàries

Des de Barcelona, el portaveu de la formació a Catalunya, Marc Bartomeu, ha estat entrevistat a Catalunya Informació. Bartomeu rebutja de ple la possibilitat de fer eleccions en clau plebiscitària, perquè entén que es deixaria de banda l'eix social. 

El portaveu de Podem Barcelona,assegura que al febrer ja estarà enllestit l'organigrama de la formació a Catalunya, però que si s'avancen les eleccions, ells també hauran de modificar l'agenda. 

Bartomeu assegura que la seva formació fa una defensa innegable del dret a decidir, però que el seu posicionament sobre la independència l'haurà de triar l'òrgan de direcció, que encara s'ha de definir. En aquest sentit, Podem a Espanya defensa un procés constituent perquè, en paraules de Pablo Iglesias, "Espanya és un país de països, una país de nacionalitats".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut