Guadalajara

Obren a Guadalajara la primera fossa comuna de la Guerra Civil sota tutela internacional

S'ha fet per ordre de la jutge argentina María Servini perquè la justícia espanyola considera que els casos ja han prescrit

Actualitzat

Al cementiri de Guadalajara s'ha obert la primera fossa comuna de víctimes de la Guerra Civil. S'ha fet per ordre de la justícia argentina perquè la justícia espanyola considera que els delictes ja han prescrit.

És l'única via oberta a l'estat per aquelles persones que busquen els seus familiars morts per la repressió franquista. Per això, Asunción Mendieta va marxar amb 88 anys a l'Argentina per declarar davant la jutge María Servini.

L'Asunción busca el cos del seu pare, Timoteo Mendieta, que va ser afusellat el novembre del 1939. La família no va aconseguir saber on el van enterrar.

La jutge Servini va ordenar a la justícia espanyola l'exhumació de la fossa comuna de Guadalajara on la família creu que van deixar el cos de Timoteo.

 

Ara s'han enviat les mostres de l'ADN de les restes trobades a Guadalajara i de saliva de l'Asunción Mendieta a l'Argentina per comprovar-ne la identitat i si hi ha coincidència.

Si es confirma la coincidència, la família del Timoteo podrà recuperar el seu cos gairebé 80 anys després de la seva mort i poder-lo enterrar amb la dignitat que volien.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut