Washington

Obama es compromet a intentar evitar baixes civils en la lluita contra els talibans

El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha compromès a fer tots els esforços necessaris per evitar baixes civils en la seva lluita contra els talibans. Obama ha fet aquestes declaracions després de reunir-se a Washington amb el president afganès, Hamed Karzai, i el seu homòleg pakistanès, Asif Ali Zardari, per reforçar la cooperació dels tres països contra els extremistes.

Actualitzat
Els Estats Units, l'Afganistan i el Pakistan s'han unit en un front únic en la guerra contra el terrorisme internacional. Aquest ha estat el resultat de la cimera tripartita que han celebrat a Washington el president afganès, el pakistanès i Barack Obama. El president nord-americà ha qualificat la trobada de "molt productiva", encara que -assegura- el camí per derrotar els talibans i Al-Qaeda no serà fàcil. La Casa Blanca incrementarà la seva presència militar amb 20.000 soldats més a l'Afganistan i aportarà ajuda econòmica per superar les condicions de pobresa que serveixen de brou de cultiu per a l'extremisme islamista.

Des de l'administració d'Obama s'han lamentat profundament les víctimes civils de l'última ofensiva nord-americana -a principis de setmana- a l'oest del país. Es calcula que haurien mort un centenar de persones. S'ha obert una investigació i s'han promès tots els esforços perquè no torni a passar.

Mentrestant, al Pakistan, les operacions militars per expulsar els talibans de la vall de Swat, al nord-oest del país, han provocat l'èxode de més de 40.000 persones a causa dels enfrontaments entre els militars pakistanesos i els extremistes. L'ofensiva de les forces armades ha provocat només aquest dimecres la mort de més de vuitanta talibans.
Anar al contingut