Nova York

Obama assegura que "res pot trencar-nos" en inaugurar el museu de l'11-S

El president Obama ha expressat que "cap atemptat terrorista pot igualar la força del caràcter del nostre país"

RedaccióActualitzat

S'ha inaugurat aquest dijous a Nova York un museu commemoratiu dels atemptats de l'11 de setembre del 2001 amb la voluntat de mantenir viva la memòria de les víctimes.

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha declarat durant la presentació del museu que visitar l'edifici "és una experiència profunda i commovedora" i que permet conèixer gairebé les 3.000 víctimes. L'exposició és una mostra de fotografies que recull imatges de cada una de les víctimes on també s'explica la seva vida.

Durant la seva intervenció ha volgut recordar en to patriòtic que per sobre del dolor i del record, els murs que envolten el museu demostren que "res pot trencar-nos, ningú pot canviar qui som". "Cap atemptat terrorista pot igualar la força del caràcter del nostre país", ha insistit Obama.

A la cerimònia d'inauguració han intervingut alguns familiars de les víctimes i supervivents dels atemptats de l'11-S. També hi ha hagut un homenatge als serveis de rescat de la ciutat, que aquell dia van perdre més de 400 membres mentre treballaven per evacuar les Torres Bessones del World Trade Center.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut