Obama durant la seva última roda de premsa a la Casa Blanca
Obama durant la seva última roda de premsa a la Casa Blanca
Washington

Obama assegura que intervindrà si Trump vulnera els valors dels EUA

En la seva última roda de premsa abans de deixar la Casa Blanca, el president dels EUA acusa Putin d'atiar l'antiamericanisme i defensa la reducció de pena a l'exsoldat Chelsea Manning

Actualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha confessat que, després de vuit anys a la Casa Blanca, vol escriure, relaxar-se i passar temps amb la seva dona i les seves filles, Tanmateix, assegura que segons el que vegi no podrà quedar-se quiet i haurà d'intervenir si en qualsevol moment es discriminen les minories, s'ataca la llibertat d'expressió o es pretenen expulsar immigrants que van arribar als Estats Units quan eren menors.

En la seva última roda de premsa abans de deixar la Casa Blanca, Obama també ha criticat el seu homòleg rus, Vladimir Putin, per haver atiat una escalada de la retòrica antiamericana i ha dificultat la relació entre els dos països. També ha volgut deixar clar que les sancions dels EUA a Rússia són per la crisi d'Ucraïna i res més. Sobre Palestina i Israel, ha mostrat la seva enorme preocupació per l'immobilisme israelià i ha deixat clara la seva aposta per la solució dels dos estats.

No ha volgut entrar en detall sobre les seves converses amb Donald Trump. Ha dit que han estat llargues, però no sap si el pot haver convençut en alguna cosa. Sí que ha dit que espera que, un cop al govern, s'adoni que no tot és tan fàcil.

Obama s'ha acomiadat reivindicant la llibertat de premsa i ha defensat la reducció de pena a l'exsoldat Chelsea Manning.

 

 
 

Anar al contingut