Nous àudios compromesos per a la ministra de Justícia (ACN)
Nous àudios compromesos per a la ministra de Justícia (ACN)
Madrid

Nous àudios compromesos per a la ministra Dolores Delgado: "Marlaska és maricó"

Moncloa.com publica més gravacions d'una conversa amb Villarejo i Garzón, l'octubre del 2009, en què la ministra diu que prefereix "un tribunals d'homes"

RedaccióActualitzat

Noves gravacions publicades pel diari digital Moncloa.com que comprometen la ministre de Justícia, Dolores Delgado. Es tracta de la conversa, l'octubre del 2009, durant un dinar en què participen Delgado, l'excomissari José Manuel Villarejo i l'exjutge Baltasar Garzón. A la reunió, on també hi ha altres comandaments judicials i policials, l'ara ministra de Justícia parla de la condició sexual de l'actual ministra d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que qualifica de "maricó", i manifesta la seva preferència pels "tribunals d'homes".

Durant el dinar, i enmig de comentaris sobre l'homosexualitat entre Villarejo i Garzón. Dolores Delgado treu a la conversa la referència a Grande-Marlaska, que llavors era magistrat de l'Audiència Nacional:

Delgado: "Puc explicar el d'aquest?"

Garzón: "Sí."

Delgado: "Un maricó."

Villarejo: "Qui és maricó?"

Delgado: "Marlaska."

Aquest matí, en un esmorzar informatiu a Madrid, Delgado deia que no es referia al seu actual company de govern. Segons la ministra, en els àudios les seves paraules estan descontextualitzades.

En un altre moment de la conversa que difon Moncloa.com, la ministra parla dels seus gustos sobre els homes. Hi dona peu Villarejo:

Villarejo: "No m'agraden les nines inflables."

Delgado: "A mi em passa el mateix, a mi els tios m'agraden igual, tontets gens. (···) Ha vingut un tio a l'Audiència moníssim, perquè ho hem de negar, sembla George Clooney, però li passa el mateix, és un nena."

 

 

I mentre alguns dels participants en el dinar parlen de dones, Delgado fa un comentari sobre qui prefereix tenir en un tribunal:

Delgado: Mira, et diré una cosa, a mi que em donin un tribunal d'homes, de ties no en vull. I no em porto malament amb les ties, però de tios... Sé perfectament per on van. Cada gest, cada cosa... per on va la història."

Aquestes noves gravacions s'han fet públiques després que aquest dilluns Delgado anunciés en un comunicat la seva compareixença al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre les trobades amb l'excomissari Villarejo. Aquesta tarda, el Senat reprovarà la ministra pel cas de la defensa del jutge Llarena a Bèlgica.

En un principi, Dolores Delgado va negar haver tingut cap mena de relació amb el comissari investigat, i després va afirmar que hi havia coincidit només en algun esdeveniment. Ara, ha reconegut tres trobades després que Moncloa.com publiqués els àudios.

ARXIVAT A:
JudicialPSOEPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut