La ministra Delgado compareixerà per explicar 3 trobades amb Villarejo que havia negat

L'oposició augmenta la pressió contra la titular de Justícia i li demana la dimissió

Actualitzat

La ministra de Justícia espanyola, Dolores Delgado, ha admès haver-se vist tres vegades amb el comissari José Manuel Villarejo, i ha anunciat que compareixerà per petició pròpia al Congrés dels Diputats per explicar-ho.

En un principi, Delgado va negar haver tingut cap mena de relació amb el comissari investigat, i després va afirmar que hi havia coincidit només en algun esdeveniment. Ara, ha reconegut tres trobades després que el Moncloa.com publiqués uns àudios d'un dinar, el 2009, en el qual van participar diverses persones; entre elles, Delgado, Villarejo i l'exjutge Baltasar Garzón.

Villarejo -recordem-ho- es troba ara en presó provisional per delictes de pertinença a organització criminal i suborn, i va ser una peça clau, també, en la coneguda com "operació Catalunya", contra el procés sobiranista.

Una estratègia: "atacar l'Estat i les institucions"

En un comunicat, la ministra de Justícia assegura que l'estratègia processal de Villarejo és "atacar l'Estat i les seves institucions".

"Primer va carregar contra la Prefectura de l'Estat amb gravacions relacionades amb el rei emèrit. Ara ataca l'executiu en la persona de la ministra de Justícia."

La ministra es refereix a les suposades revelacions que l'amant de Joan Carles I hauria fet a Villarejo segons les quals el rei l'hauria fet servir de testaferro aprofitant que viu a Mònaco, on no s'ha de fer declaració pública de patrimoni.

Notícia relacionada: PP, PSOE i Cs veten la investigació de les revelacions de Corinna sobre Joan Carles

Un dinar del 2009

Respecte al dinar, la ministra assegura en el comunicat que el va convocar el llavors director adjunt operatiu de la Policia, Miguel Ángel Fernández Chico, per celebrar que el Ministeri de l'Interior havia atorgat una medalla al comissari Villarejo.

 

Delgado assegura que hi va anar acompanyant el magistrat Garzón, a qui coneix des de fa 19 anys i amb qui comparteix una amistat "pública i notòria".

Les primeres informacions que vinculaven la ministra Delgado amb Villarejo les va publicar "El Confidencial". Aquest mitjà va parlar d'una suposada trobada entre tots dos durant un procés d'extradició d'un empresari que es tramitava a l'Audiència Nacional, on Delgado va exercir com a fiscal.

El Ministeri de Justícia va assegurar, com a resposta a aquestes informacions, que durant aquella etapa professional Delgado "no va concertar ni mantenir cap cita amb el comissari" i afegia que "mai hi havia tingut cap tipus de relació". "Cap relació personal, o professional, oficial o no oficial" amb ell, va insistir, "més enllà d'haver-hi coincidit, juntament amb altres persones, en algun esdeveniment".

L'oposició augmenta la pressió contra la ministra

Les noves revelacions han portat els grups de l'oposició a augmentar la pressió contra la titular de Justícia. El secretari general del PP, Teodoro García Egea, n'ha demanat la dimissió immediata perquè considera que ha mentit de manera "descarada".

"No pot seguir com a ministra ni un minut més."

A més, el viceportaveu del PP al Senat ha anunciat que en demanaran la reprovació a la cambra alta per les "dubtoses relacions" amb el comissari, Però no és l'únic motiu. També perquè "no ha estat capaç -assegura Barreiro- de defensar el poder judicial" a Catalunya en relació amb el jutge Llarena.

Tenint en compte que el PP té majoria absoluta al Senat, Delgado podria convertir-se en la primera ministra del govern de Sánchez que és reprovada.

Per la seva banda, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha remarcat que "sembla" que Delgado "no ha dit tota la veritat" i espera que s'expliqui.

ARXIVAT A:
JudicialPSOE
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut