Màlaga

Noranta ferits per l'explosió de gas en un bar de Vélez-Málaga; sis encara estan hospitalitzats

Una part de l'ona expansiva va sortir pel pati interior de l'edifici on hi ha el bar i va provocar nombrosos danys materials, així com una trencadissa de vidres, que van sortir propulsats a una distància de 40 metres del lloc dels fets

RedaccióActualitzat

Sis persones estan ingressades en dos centres hospitalaris després que aquest dissabte van resultar ferides un total de noranta persones a la fira de Vélez-Málaga a causa d'una deflagració de gas registrada a la cuina d'una cafeteria situada al costat del recinte firal d'aquesta localitat.

Cinc continuen a l'Hospital Comarcal de La Axarquía, tres de lesquals són a l'UCI, tot i que dues passaran a planta en les pròximes hores. Només està previst que continuï en observació a la unitat de cures intensives una cuinera de l'establiment, que va ser una de les més afectades, segons fonts sanitàries.

D'altra banda, una persones que va ser trasllada a l'Hospital Regional de Màlaga, un home de 32 anys, ha estat donat d'alta; mentre que una dona de 28 continua estable a planta, amb ferides al coll i la cara.

De tots els ferits, cinquanta-set van ser traslladats a l'Hospital Comarcal de La Axarquía, i els altres 33, més lleus, van ser atesos en centres de salut de les localitats de Vélez-Málaga i de Torre del Mar.

El president del consorci de bombers de la zona, Francisco Delgado, ha assegurat que es tracta d'una deflagració i que una part de l'ona expansiva va sortir pel pati interior de l'edifici on hi ha el bar i va provocar nombrosos danys materials, així com una trencadissa de vidres, que van sortir propulsats a una distància de 40 metres del lloc dels fets.

També va caure una part del sostre de guix de l'entrada del portal contigu al bar, segons les mateixes fonts.

Les primeres indagacions han permès saber que el bar havia estat desallotjat abans de la deflagració gràcies al fet que una treballadora va sospitar el que podia passar. Amb tot, als voltants de la cafeteria hi havia moltes persones perquè, a la localitat, s'hi celebra una fira amb motiu de la festa de Sant Miquel.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut