Una patrulla mixta vigila els centres escolars per si hi ha alumnes que no van a classe
Una patrulla mixta vigila els centres escolars per si hi ha alumnes que no van a classe
Girona

Multa a dues famílies de Girona per no dur els fills a l'institut

L'Ajuntament de Girona és el primer que recorre a la via administrativa per combatre l'absentisme escolar

RedaccióActualitzat

Dues famílies de Girona hauran de pagar una multa de 600 euros per no dur els fills a l'institut. Amb aquesta decisió, l'Ajuntament de Girona és el primer de Catalunya que recorre a la via administrativa per combatre l'absentisme escolar. La comissió de l'absentisme, que funciona des del 2010, va tractar 80 casos el curs passat, el doble que un curs enrere.

Des del curs passat, una patrulla mixta de la policia local i dels Mossos d'Esquadra fa ruta pels centres escolars de la ciutat per localitzar nois i noies que no van a classe i, quan els troba, els acompanya al centre i n'informa la família. És una de les eines que té la comissió d'absentisme de la ciutat per garantir els drets i les oportunitats en la infància i adolescència.

Però ha anat molt més enllà. Girona és el primer Ajuntament que recorre a la via administrativa per sancionar els pares. Dues famílies hauran de pagar 600 euros perquè el seu fill no va a classe. Aquest curs, la comissió presentarà tres casos més i n'està estudiant uns altres 4, per absentisme total o crònic a l'ESO. Per l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, és una bona manera de lluitar contra l'absentisme

"No és fàcil iniciar expedients contra la família. No és fàcil. Però s'ha sigut valent i creiem que s'ha de continuar essent així i estem segurs que tindrà bons resultats si se segueix actuant d'aquesta forma."

També s'han derivat 8 casos a fiscalia, però només un, el d'un alumne de 5è de primària que es va fer arribar fa tres cursos, ha prosperat i està pendent de judici.

L'eficàcia de la comissió d'absentisme la confirmen les dades. El nombre de casos seguits va augmentar gairebé la meitat el curs passat i va arribar als 80 alumnes, la majoria nous casos.

El curs passat, des de les escoles i instituts de Girona van tractar 170 casos d'aquest tipus, 79 dels quals, més de la meitat, es van aconseguir resoldre des del mateix centre.

Anar al contingut