Leon Russell ha actuat al costat de grans estrelles del rock (Reuters)
Leon Russell ha actuat al costat de grans estrelles del rock (Reuters)
Washington

Mor el cantant i compositor Leon Russell

Una llegenda del rock que va col·laborar amb artistes com Jerry Lee Lewis, els Rolling Stones, Elton John o George Harrison

RedaccióActualitzat

Ha mort el cantant i pianista  nord-americà Leon Russell als 74 anys. Russell, que també va ser compositor i productor musical, ha mort a casa seva a Nashville, Tennessee. El cantant s'havia sotmès fa poc a una operació de cor. 

L'artista de Nashville, que havia publicat 35 discos, es caracteritzava per les seves interpretacions mescla de rock, soul, gòspel i country. Va col·laborar amb multitud d'artistes, com Jerry Lee Lewis, els Rolling Stones, Elton John, George Harrison, Joe Cocker, Willie Nelson o Eric Clapton.

 

Als anys seixanta, Leon Russell va ser un músic de sessions molt sol·licitat abans de ser conegut pel públic. Més tard, cançons com "A song for you", el seu èxit més conegut, van ser versionades per artistes com Joe Cocker, els Carpenters, els Temptations, Neil Diamond, Ray Charles o Aretha Franklin, entre d'altres. També va ser autor de temes com "Delta lady", "Hummingbird", "Lady Blue", "Back to the island", "Tightrope" o "Mascarade".

Anar al contingut