Madrid

Montilla promet que les inversions previstes al nou Estatut es compliran

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, José Montilla, ha garantit avui que l'executiu espanyol respectarà el compromís d'invertir en infraestructures a Catalunya el 18,8% dels pressupostos generals de l'Estat. Aquest principi, que recull el nou Estatut, ha provocat els últims dies tota mena d'especulacions sobre la quantitat econòmica que representa. Amb tot, durant la intervenció a la conferència política que el PSOE fa a Madrid, Montilla ha explicat que el volum d'inversions no es podrà concretar fins que s'aprovi l'avantprojecte dels pressupostos pel 2007.

Actualitzat
José Montilla ha qualificat d'"absolutament irrellevants i indocumentats" els càlculs que els diferents partits han fet sobre quants diners ha d'invertir l'Estat a Catalunya en funció del que diu l'Estatut. El candidat socialista ha advertit que cal seguir el calendari dels pressupostos i ha afegit que "díficilment" es podrà saber el total d'inversions fins que no estigui llest l'avantprojecte dels comptes. Malgrat no concretar cap xifra, José Montilla s'ha mostrat convençut que "per primera vegada, Catalunya tindrà les inversions que no va tenir en l'etapa de govern del PP amb el suport de CiU".

El Prat haurà d'esperar

Respecte a la gestió de l'aeroport del Prat, Montilla ha retret a CiU que revindiqui ara un paper decisiu per a la Generalitat. El dirigent socialista ha apuntat que CiU "va ser incapaç de trobar-hi una solució en 23 anys" i per això ha reconegut que els socialistes no la trobaran "en 3 mesos i en campanya electoral" perquè "seria oportunista". Segons Montilla, però, la solució arribarà "quan toqui" i "gràcies a la sensibilitat del govern d'Espanya".

Durant la conferència política del PSOE, Montilla ha negat que les visites que José Luis Rodríguez Zapatero farà a Catalunya amb motiu de la campanya electoral li treguin "catalanisme". El candidat del PSC ha recordat que el president espanyol ha estat sempre present als actes electorals i ha dit que aquest suport de Zapatero "posa en evidència que al PSC, a diferència d'altres, no estem sols i que som capaços de sumar".
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut