Barcelona

Montilla dubta que la CUP mantingui el seu compromís electoral de no investir Artur Mas

José Montilla qualifica d'ocurrència la proposta de la CUP d'una presidència coral al capdavant de la Generalitat

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat i senador José Montilla dubta que la CUP mantingui el seu compromís electoral de no investir Artur Mas president de la Generalitat.

En una entreviasta al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, Montilla diu que Junts pel Sí té necessitat d'arribar a un pacte:

"Aquest bipartit d'Esquerra Republicana i Convergència té necessitat d'arriba a un pacte amb la CUP, ara no sé si la CUP es mantindrà en el compromís electoral que ha explicat al llarg de la campanya que no faria president Artur Mas. Ja ho veurem."

José Montilla ha qualificat d'ocurrència la proposta de la CUP d'una presidència coral al capdavant de la Generalitat.

Per solucionar el problema d'encaix de Catalunya amb Espanya, l'expresident català i exlíder del PSC aposta per una reforma federal de la Constitució com proposa el PSOE.

Montila reconeix que caldrà "una majoria diferent a Espanya que obri una nova etapa que no sigui de confrontació". L'expresident de la Generalitat acusa el PP d'atiar el foc i "intentar apagar un incendi amb gasolina". Assegura que ell ja va avisar "que les coses podien portar a un creixement de l'independentisme".

Montilla assegrua que ara troba més comprensió des d'alguns sectors de la dreta espanyola al problema de Catalunya en les relacions amb l'estat espanyol que, fins i tot, afirmen que es van equivocar amb el recurs al Constitucional de l'Estatut del 2006.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut