La concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, aquest dimarts a les 12 del migdia
La concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, aquest dimarts a les 12 del migdia

Concentracions arreu de Catalunya contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart

ANC i Òmnium criden a concentracions i manifestacions pacífiques, però en algunes localitats n'hi ha hagut d'espontànies a primera hora del matí, com a Vic

RedaccióActualitzat

Les entitats encapçalades per Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, l'Assemblea Nacional Catalana, l'ANC, i Òmnium Cultural, han convocat la ciutadania catalana aquest dimarts per protestar contra l'empresonament dels seus líders.

La primera acció convocada ha estat a les 12 del migdia, amb la intenció d'aturar l'activitat quotidiana i sortir al carrer per mostrar el rebuig a les ordres de presó incondicional dels anomenats "Jordis". Aquesta és la que s'ha fet a la plaça de Sant Jaume de Barcelona:


Una altra de les concentracions s'ha fet davant del Parlament de Catalunya:

 

 A la Diagonal de Barcelona l'aturada de la comunitat universitària ha implicat l'ocupació de la calçada i, per tant, la interrupció del trànsit:

 

Les concentracions no només han afectat el trànsit privat, també el transport públic. A poc a poc s'ha anat normalitzant la situació:


També a la Universitat Autònoma, la UAB, hi ha hagut concentració a la Plaça Cívica:

 

Les concentracions també estaven convocades davant dels llocs de treball, com ha estat el cas de l'hospital de Tortosa:


A Vic la concentració s'ha fet a la Plaça Major, davant l'ajuntament:

 


A Badalona l'alcaldessa Dolors Sabater ha aprofitat la concentració per reclamar l'alliberament dels empresonats:

 

 

A Lleida s'ha fet una concentració davant l'ajuntament de la ciutat, la Paeria:

 

 

A Sant Cugat del Vallès hi hagut una multitudinària concentració davant l'ajuntament:

 

 

A Terrassa els concentrats han cridat per reclamar la llibertat de Sànchez i Cuixart:

 

 

A la concentració de Puigcerdà s'ha llegit un manifest de denúncia:

 

 

A Reus els Bombers s'han afegit col·lectivament a l'aturada:

 

 

Concentracions espontànies

En algunes localitats les mobilitzacions s'han avançat a les convocades i hi ha hagut concentracions espontànies al carrer. És el cas de Vic: a primera hora del matí un centenar de persones s'han aplegat davant dels jutjats, que són al costat mateix de la comissaria de la Policia Nacional.

Portaven cartells en tres idiomes amb lemes com "Ens volen callats i ara engarjolats", i han cridat consignes com "Llibertat per als presos polítics" o "No hi som tots, falten els Jordis".

 

 

Aturada a les 12.00 i manifestació a les 20.00

L'ANC i Òmnium ha fet dues convocatòries, a les 12 del migdia, amb una crida a aturar les activitats quotidianes i concentrar-se davant el lloc de treball, i a les vuit del vespre, amb una manifestació silenciosa amb espelmes al tram central de l'avinguda Diagonal de Barcelona:

 

 

 

Reacció immediata

Les mobilitzacions van començar aquest mateix dilluns al vespre, tan bon punt es va conèixer la notícia de la presó incondicional de Sànchez i Cuixart. A la plaça de Sant Jaume de Barcelona van ser centenars les persones que van concentrar-se en protesta.

I a les 10 de la nit arreu de Catalunya es van tornar a sentir el so de les cassoles, convocades d'urgència a  través de les xarxes socials. D'altra banda, el cantautor i diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, ha fet una crida a través de Twitter perquè les protestes siguin pacífiques:

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut