Miquel Valls: "Qui vulgui veure un parc temàtic, que vagi a Port Aventura"

El president de la Cambra de Comerç obre una polèmica en defensar una taxa "com més alta millor" per evitar els excursionistes a la capital catalana

RedaccióActualitzat

Polèmica per les paraules del president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, que defensa cobrar una taxa "com més alta millor" per als turistes d'un sol dia que no dormen a la capital catalana. Tot plegat en ple debat sobre el turisme massiu.

Valls s'ha mostrat radicalment en contra dels "excursionistes d'un dia" a la ciutat. El President de la Cambra de Comerç de Barcelona  vol que tots els que vulguin visitar la capital catalana "facin nit als hotels de la ciutat" o bé paguin una "elevada taxa turísitca". Miquel Valls culpa "els excursionistes d'un sol dia de la Costa Brava i la Costa Daurada" de la massificació que viu la ciutat:

"Qui vulgui veure un parc temàtic, que vagi a Port Aventura."

Critica que els turistes que visiten Barcelona en excursions d'un dia "no hi fan despeses importants". Valls també ha afegit que 17 dels 35 milions de persones que visiten cada any la ciutat "no hi pernocten i en canvi col·lapsen llocs com la Rambla o la Sagrada Família".

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat que a partir de l'any que ve es pagui una taxa per visitar la ciutat. Un impost que haurien d'assumir en primera instància els operadors turístics.

Les reaccions no s'han fet esperar. Marta Ferrero, gerent de la Patronat de Turisme de Tarragona, ha assegurat que per les dades que es tenen "només visiten Barcelona un 20% dels nostres turistes":

La declaració de Valls és molt simplista
 

A més, el gruix de turistes que visiten Barcelona des de la Costa Daurada ho fa amb transport públic, el tren o la línia regular d'autobús.
Josep Albert Vallcorba, gerent Autocars Plana ha dit que "això seria com posar portes al camp". Vallcorba assegura que "seria pràcticament impossible, saber l'orgien dels turistes que visiten Barcelona".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut