Miquel Buch: "No és cert que els Mossos persegueixin ningú pel que pensa"

El conseller d'Interior adverteix que no acceptaran intromissions d'altres cossos policials en matèria d'ordre públic i seguretat ciutadana

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, nega problemes de convivència a Catalunya i assegura que els Mossos són una policia democràtica.

Ha respost així a les acusacions del president de Ciutadans Albert Rivera, que ha acusat el govern català de polititzar els Mossos d'Esquadra.

En una entrevista als matins de TV3, Buch ha remarcat el dret dels polítics a fer política, i ha insistit que "els Mossos no són una policia política."

"No és cert que els Mossos persegueixin ningú pel que pensa, és una policia democràtica, i el cos policial més ben valorat al país. Si van en grup i amb ganivets i amb la cara tapada, els Mossos els aturaran independentment de si pengen o treuen llaços grocs."

 

Agents desplaçats a Catalunya per la Diada i l'1-O

El conseller d'Interior, Miquel Buch, adverteix que no acceptaran intromissions d'altres cossos policials en matèria d'ordre públic i seguretat ciutadana. Competències que són exclusives dels Mossos d'Esquadra.

Ho ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", en relació amb la decisió del Ministeri de l'Interior d'enviar 600 antidisturbis de la Policia Nacional per col·laborar amb els Mossos d'Esquadra per garantir la seguretat a Catalunya de cara a la Diada de l'11 de setembre i les mobilitzacions que es preveuen per aquesta tardor.

 

Els governs espanyol i català es van reunir aquest dijous a la Junta de Seguretat, la primera des de feia pràcticament un any.

A la trobada, els nous titulars d'Interior van mostrar bona sintonia i el principal acord que en va sortir va ser tancar una data per a la incorporació dels Mossos d'Esquadra al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat, el CITCO, com a membres de ple dret. Una incorporació que s'ha de fer efectiva, com a màxim, d'aquí un mes.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut