El director general de Mina, Josep Lluís Armenter, i el president de Mina, Marià Galí, en la roda de premsa sobre el procés de municipalització. Ima…
El director general de Mina, Josep Lluís Armenter, i el president de Mina, Marià Galí, en la roda de premsa sobre el procés de municipalització. Imatge del 23/11/2016 en horitzontal

Mina Aigües de Terrassa aposta per una societat mixta i acusa l'Ajuntament de no voler dialogar

Actualitzat

ACN Terrassa.-Mina Aigües de Terrassa, empresa concessionària del servei d'aigües a la ciutat, aposta per una societat mixta pública-privada amb l'Ajuntament. La companyia considera que d'aquesta manera l'Ajuntament s'evitaria les indemnitzacions i garantiria que no hi hagués un augment de la tarifa de l'aigua. L'empresa, d'altra banda, ha acusat l'Ajuntament de no voler dialogar sobre la fi de la concessió i el procés de municipalització. "Ningú se'ns ha adreçat per interessar-se per la nostre visió", ha lamentat el president de Mina, Marià Galí. L'empresa també considera "improcedent" la pròrroga de sis mesos del servei aprovada per l'Ajuntament el passat setembre i amenaça amb un contenciós administratiu si no hi ha marxa enrere.

"Hem estat relativament callats, però ens ha semblat que era el moment de donar la nostre opinió amb profunditat i transparència", ha dit Marià Galí només començar la roda de premsa. El president ha lamentat la "falta de diàleg" amb l'Ajuntament. Un diàleg que "sempre l'hem instat nosaltres" i que "no ha estat correspost o ha estat mínimament correspost", ha etzibat. Galí ha explicat que hi ha hagut contactes amb l'Ajuntament on s'han produït "requeriments a l'empresa de tot tipus, alguns més raonables que altres". "Vull reiterar la predisposició i la voluntat de diàleg de Mina", ha insistit. Societat Mixta L'Ajuntament ja té aprovat per ple la liquidació de l'actual concessió. Mina, però, posa sobre la taula el model mixt entre Ajuntament i empresa. El director general de Mina, Josep Lluís Armenter, ha explicat que és l'opció "amb més avantatges" perquè l'Ajuntament "s'evitaria les despeses d'indemnització (a l'empresa) pels béns i les instal·lacions" i tampoc hi hauria repercussió en la tarifa de l'aigua. Des de Mina asseguren que, amb aquest model, l'Ajuntament seria competent sobre la prestació del servei i podria seguir tutelant-lo i controlant-ne la gestió. El consistori també definiria els plans, programes de cobertura i nivells de qualitat, i vigilaria el seu compliment, a més d'aprovar les tarifes, garantir la satisfacció bàsica i universal de l'aigua i defensar els dels usuaris. Pròrroga improcedentEl ple de setembre també va aprovar una pròrroga forçosa de la concessió del servei fins el pròxim 9 de juny. La concessió acabava el 9 de desembre, segons el contracte signat el 1941. Durant aquests sis mesos de més, l'Ajuntament ha de treballar en el canvi de model de gestió de l'aigua.Mina, però, ha avisat que la pròrroga forçosa és "improcedent" perquè "ni la llei ni el contracte del 1941 diu que Mina hagi d'acceptar una pròrroga posterior a la finalització dels 75 anys de la concessió". Segons Josep Lluís Armenter, la llei diu que l'empresa concessionària ha de continuar prestant el servei "fins que hi hagi la capacitat de fer-se càrrec" de l'administració o d'un tercer L'empresa, de moment, ja ha presentat un recurs de reposició. En cas que no hi hagi marxa enrere de l'Ajuntament, Mina anirà a la justícia i presentarà un contenciós administratiu. La setmana vinent està previst un ple extraordinari per tractar la municipalització.

Anar al contingut