Millo adverteix els directors d'institut que si obren l'1-O cometran un delicte

RedaccióActualitzat

La delegeció del govern espanyol es dirigeix ara als directors d'Institut. En una carta firmada per Enric Millo, el delegat del govern recorda als directors dels instituts d'Educació Secundària que han de complir amb el que dicta el Tribunal Constitucional.

Millo diu als directors que són els responsables d'autoritzar qualsevol ús de l'edifici, fora de l'horari escolar.

El delegat del govern avisa els responsables dels centres escolars que poden incórrer en els delictes de  prevaricació, desobediència i malversació si cedeixen aquests espais educatius l'1 d'octubre.

Aquest és el fragment de la carta on Millo avisa els directors:

Ensenyament respon que no posarà en risc els directors

El Departament d'Ensenyament ha respost assegurant que els directors no tenen cap rol ni responsabilitat en l'organització del referèndum.

Tampoc s'ha donat ni es donarà, diu, cap instrucció a les direccions dels centres perquè cedeixin les claus dels edificis, ja que la Generalitat hi té l'entrada garantida. Per tant, assegura la conselleria, no es posarà en risc cap dels directors ni funcionaris.

La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, s'ha adreçat als equips directius dels instituts de titularitat pública per explicar-los que té constància de la carta que els ha enviat el delegat del govern i per anunciar-los que ella mateixa li donarà resposta "en nom del Departament i de totes les direccions".

A la carta també els subratlla que és el "deure" dels poders públics complir amb les resolucions del Tribunal Constitucional. Per això, diu als directors que no poden fer cap actuació que permeti l'ús dels edificis per a l'1-O i alerta que fer-ho podria incórrer en delictes de prevaricació, desobediència i malversació de fons públic. Afegeix que el compliment d'eventuals instruccions dictades per qualsevol autoritat política o administrativa "no els eximiria" d'aquestes responsabilitats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut