Més sol i més boires

Adéu i hola als núvols. Uns núvols marxaran al matí cap al Mediterrani i uns altres arribaran a la tarda des de l'Aragó. A més n'hi haurà uns altres, les boires o núvols baixos, que es quedaran tot el dia a la Depressió Central.

Actualitzat

La situació atmosfèrica a Catalunya es troba a l'espera de la pertorbació que ens afectarà directament dijous. Encara tindrem una jornada de pressions molt altes superiors als 1025 hPa, amb clara tendència a davallar a partir de la tarda.

Núvols, sol i núvols. Al matí encara hi haurà alguns núvols a la costa, però ràpidament marxaran i donaran pas a una jornada assolellada. A la Terra Ferma persistiran els núvols baixos i alguns bancs de boira, la qual cosa farà que en alguns indrets el dia sigui gris. A la resta del país farà sol. A partir de la segona meitat de la tarda apareixeran núvols per l'oest que ens anunciaran un imminent canvi de temps.

Ascens tèrmic. Les temperatures matinals han estat fredes però no gèlides. El fred més intens s'ha concentrat a les fondalades del Pirineu, amb valors sota zero. El sol del migdia impulsarà el termòmetre cap amunt, i els valors més alts del dia tocaran o superaran molt lleument els 15 ºC. A les zones de la plana de Lleida on no marxin els núvols baixos les màximes es quedaran ben curtes, per sota dels 8 ºC.

De mestral a garbí. El mestral bufarà des de la matinada fins al migdia, de manera feble, a les Terres de l'Ebre. A partir de la tarda el garbí s'incrementarà al nord de la costa catalana i s'enfortirà cap al tard.

I per als pròxims dies...

Canvi de temps per dijous, de la mà d'un sistema frontal que escombrarà tot el país. Les pluges podran arribar a totes les comarques, si bé, en la majoria dels casos, seran febles. Sembla que les comarques de l'oest del país podrien ser les afavorides per les pluges. També nevarà al Pirineu i podrà acumular fins a un pam de gruix. Aquesta inestabilitat marxarà divendres, amb fortes ventades al Pirineu, Empordà i Terres de l'Ebre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut