Barcelona

Més del 50% del creixement del PIB de Catalunya es deu a la immigració

La meitat del creixement econòmic de Catalunya dels darrers anys ha vingut donat per l'afluencia de treballadors estrangers, mentre que el 2000 el percentatge d'aportacio dels immigrants a l'economia era aproximadament d'un 15%, segons un estudi de Caixa Catalunya. A més, l'informe també afirma que l'economia catalana creixerà més del que s'havia previst aquest any, i ho farà en un 3,3 per cent, lleugerament per sobre de les estimacions que s'havien previst anteriorment. La recuperació de les exportacions i el manteniment de la inversió també expliquen l'increment i el major dinamisme de l'economia catalana.

Actualitzat
L'economia catalana creixerà dues dècimes per sobre del previst aquest 2006, segons es desprèn de l'estudi fet pel catedràtic d'economia aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Josep Oliver. L'informe sobre la situació i les perspectives de l'economia catalana ha destacat que l'impacte de la immigració en el creixement del PIB era entre el 15% i el 20% a finals dels noranta, mentre que ara és el responsable del 50% del creixement del PIB.

"El ritme de creixement de l'economia catalana no és comprensible sense la immigració", ha explicat Oliver, que ha dit que aquesta tendència que ja s'apuntava ha quedat constatada pel consum d'aquest col·lectiu i per la seva aportació a l'augment demogràfic, que se xifra en el 88,1% del total entre el 2001 i el 2005 a Catalunya.

També el fenomen de la immigració explica, en part, la tendència a la reducció dels costos laborals registrada a Catalunya des del 2003, cosa que no podrà reduir els processos de deslocalització, que se centraran en el tèxtil i en l'electrònica de consum.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut