Entrada al Centre Internacional de Premsa
Entrada al Centre Internacional de Premsa
Barcelona

Més de 400 periodistes ja s'han acreditat al Centre Internacional de Premsa

Són de 32 països i representen més de 150 mitjans diferents

RedaccióActualitzat

Un dels escenaris informatius és el Centre Internacional de Premsa, l'International Press and Broadcasting Center habilitat expressament per al referèndum.

Aquest centre ubicat a l'edifici de Mediapro a Barcelona es va obrir aquest divendres i està a disposició dels mitjans de comunicació fins dilluns, dia 2. També poden disposar de l'espai la Generalitat, els grups parlamentaris, els partits polítics i les entitats sobiranistes.

Alguns dels que treballen aquests dies al Centre Internacional de Premsa ho fan de manera voluntària.

Els periodistes que vulguin fer ús de les instal·lacions han de pagar 10 euros que donen opció a un seguit de facilitat i a un càtering diari. Es pot disposar d'un plató de 969 m2, d'una sala amb 120 taules amb internet i senyal pool, amb capacitat per a 240 persones. També una tarima amb tres faristols.

De moment, s'ha acreditat més de 400 periodistes que venen de 32 països i que representen més de 150 mitjans de comunicació.

 

Aquest dissabte, per exemple, Romeva ha rebut, al Palau de la Generalitat, 120 visitants internacionals, entre parlamentaris europeus i investigadors en àrees socials i polítiques d'arreu del món, que són a Barcelona per seguir el referèndum. El conseller Romeva els ha explicat com el conflicte català ha arribat fins a aquí.

Alguns dels que aquest matí s'han reunit amb Romeva han declarat després que el que passa a Catalunya és un problema de llibertat i democràcia. Fins i tot, un ha explicat que li recordava una dictadura militar dels anys 70. Algunes declaracions parlaven de referèndum pactat. Però el que sí que era coincident en tots ells era que fins fa un temps molta gent arreu del món no sabia què era Catalunya i què passava aquí, però ara s'ha convertit en un tema d'abast internacional.

Aquests periodistes demà al matí buscaran la notícia als col·legis electorals.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut