Perpinyà

Més de 300 persones participen al "Dictat en català" de Perpinyà per mantenir viva la llengua

El Palau de les Exposicions de Perpinyà ha acollit el "Dictat en català" per demostrar que la llengua es viva a la Catalunya Nord. Un fragment del llibre "El cant de les sirenes", de l'escriptor de Perpinyà recentment desaparegut Jordi Carbonell, ha estat l'escollit. Com sempre, el dictat ha comptat amb tres categories de diferent dificultat.

RedaccióActualitzat

Més de 300 persones han participat a la 15a edició del "Dictat en català". Amb aquesta iniciativa, que s'ha dut a terme al Palau de les Exposicions de Perpinyà, es pretén mantenir viva la llengua a la Catalunya Nord. El que es vol demostrar, de manera festiva, és que la llengua és viva en aquest territori i per això se li fa un homenatge al català.

L'acte recorda l'edicte signat pel rei Lluís XIV l'any 1700 segons el qual es prohibia l'ús del català en públic al Rosselló.

Amb motiu de la mort a l'agost passat de l'escriptor nord-català Jordi Carbonell, primer president d'Òmnium Cultural a la Catalunya Nord, el text del dictat procedia aquest any de l'obra d'aquest autor perpinyanès. L'escriptor havia estat guardonat amb premis com ara el Sant Jordi i el Fiter i Rossell. La Generalitat li havia concedit també la Creu de Sant Jordi. En aquesta edició s'ha triat un fragment del seu llibre "El cant de les sirenes".

Com cada any, el dictat ha tingut tres categories: l'adreçada als més petits, la dirigida als escriptors principiants i la tercera, la més dificultosa, per als experts.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut