Barcelona

Més de 100 detinguts per conduir sense carnet durant el pont del Primer de Maig

Més de 100 persones han estat detingudes a Catalunya per circular sense carnet de conduir, ja sigui perquè no han tingut mai el permís o perquè el tenien retirat pel jutge. Aquesta infracció està castigada amb penes de presó d'entre 3 i 6 mesos, per bé que en la majoria de casos les condemnes es commuten per multes i treballs en benefici de la comunitat. En concret, els Mossos d'Esquadra han imputat 49 conductors entre l'1 de maig -data en què entrava en vigor la penalització de conduir sense carnet- i ahir diumenge. D'aquests, 40 mai s'havien tret el carnet de conduir. La Guàrdia Urbana, per la seva banda, n'ha enxampat 53 més, en el mateix període de temps.

Actualitzat

La Guàrdia Civil també ha informat avui que han detingut 128 persones per la mateixa raó a les vies on té competències, és a dir, totes les interurbanes de l'Estat menys les de Catalunya i Euskadi.

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit que l'objectiu de penalitzar aquesta conducta no és omplir les presons sinó conscienciar els conductors i fer que el carnet per punts no perdi eficàcia.

Anar al contingut