Uns bons plats de marisc poden ajudar a aconseguir l'embaràs
Uns bons plats de marisc poden ajudar a aconseguir l'embaràs

Menjar més peix i marisc fa practicar més sexe i facilita l'embaràs

Una de les claus pot ser el contingut en omega-3

Xavier DuranActualitzat

Possible solució per a parelles que no aconsegueixen embarassos: menjar peix i marisc més de dos cops per setmana. Així ho suggereix un estudi fet per investigadors nord-americans.

L'equip, liderat per Audrey J. Gaskins, de l'Escola de Medicina T.H. Chan de Harvard, publica els seus resultats al "Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism". La motivació per a la recerca era la relació positiva entre els àcids grassos omega-3 i la fertilitat en homes i en dones. Molts aliments d'origen marí són una font important d'omega-3, però també poden contenir toxines que podrien contrarrestar aquests efectes positius.

Per esbrinar-ho, van estudiar 501 parelles que intentaven tenir descendència. Van fer-ne un seguiment durant un any o fins que la dona quedava embarassada, si passava abans. També registraven el seu consum de peix i marisc i la freqüència de les relacions sexuals.

Els resultats mostraven que, al cap d'un any, el 92% de les parelles que consumien molt de peix i marisc havien aconseguit l'embaràs. En canvi, només ho havien assolit el 79% de les que en prenien menys de dues racions setmanals. També es va observar que les primeres trigaven menys que les segones a quedar-se embarassades.

Menjar més peix i marisc també estava associat a practicar sexe més vegades -un 22% més, de mitjana. Però això sol no explicaria, segons els autors, l'èxit reproductiu. Els investigadors creuen que peix i marisc milloren la qualitat de l'esperma, l'ovulació i el desenvolupament de l'embrió.

ARXIVAT A:
CiènciaSalut
Anar al contingut