Gestos semblants, però posicions diferents, de May i Corbyn sobre el Brexit (Reuters)
Gestos semblants, però posicions diferents, de May i Corbyn sobre el Brexit (Reuters)
Manchester

May sobre el Brexit: "Hem d'estar preparats per aixecar-nos de la taula"

Una setmana després de l'atemptat de Manchester, els candidats a les eleccions han reprès la campanya

RedaccióActualitzat

Els candidats a les eleccions britàniques del 8 de juny han participat en unes entrevistes televisades per separat, amb preguntes del públic, en què han mostrat posicions contràries sobre un possible fracàs en les negociacions del Brexit. Theresa May manté l'avantatge en les enquestes, però aquesta diferència s'ha reduït substancialment i ara només supera els laboristes per sis punts.

Durant l'entrevista, la primera ministra ha demanat, un cop més, suport a l'electorat per negociar amb força el Brexit, però, alhora, ha dit que, si cal, està preparada per abandonar les converses amb Brussel·les.

"Hi serem per negociar l'acord adequat, però el que he dit és que un desacord és millor que un mal acord. Hem d'estar preparats per aixecar-nos de la taula."

May és criticada per les retallades socials, per la seva marxa enrere en algunes mesures impopulars durant la campanya i per no haver complert les seves promeses de rebaixa de la immigració.

El seu adversari a les urnes, el laborista Jeremy Corbyn, ha hagut de prometre que no serà tou amb el terrorisme, perquè hi ha ciutadans que no se'n refien, i ha assegurat que amb ell sí que hi haurà entesa amb la Unió Europea. "Hi haurà acord", ha dit amb rotunditat quan li han preguntat si està preparat per encaixar una falta d'acord.

La transmissió, organitzada per les cadenes Sky News i Channel 4, s'ha fet quan falten nou dies per a les eleccions, amb la distància entre laboristes i conservadors més reduïda que mai i en un format de doble entrevista, perquè Theresa May s'ha negat a participar en debats en aquesta campanya.

Una setmana després de l'atac de Manchester

La campanya electoral s'ha reprès, d'aquesta manera, una setmana després de l'atemptat de Manchester. La ciutat ha fet aquesta nit una vetlla per recordar les vint-i-dues víctimes que hi van perdre la vida. Centenars de persones han assistit a l'acte. Tothom ha participat en el minut de silenci que s'ha fet a dos quarts d'onze, el moment exacte en què el suïcida va fer explotar l'artefacte a la sortida del concert d'Ariana Grande al Manchester Arena.

Un total de 16 persones han estat detingudes en relació amb l'atac. Dues han estat alliberades sense càrrecs, mentre que 14 continuen sota custòdia policial per interrogar-les.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut