May recorre a ministres fidels per tirar endavant el Brexit i aturar la moció de censura

La "premier" nomena un nou ministre responsable de les negociacions del Brexit amb la Unió Europea

Actualitzat

El preacord del Brexit s'ha convertit en la batalla per la supervivència de Theresa May com a primera ministra britànica. Mentre continua el degoteig de diputats conservadors que demanen una moció de confiança, Theresa May ha nomenat un nou ministre responsable de les negociacions del Brexit amb la Unió Europea.

Stephen Barclay s'encarregarà de la part domèstica de la sortida de la Unió i serà la mateixa May la que lideri les negociacions amb Brussel·les.

A més, Amber Rudd, lleial a May, torna a l'executiu com a ministra de Treball. Amb aquests dos nomenaments, la primera ministra britànica s'envolta d'un entorn més còmode i favorable i intenta recuperar les regnes del Brexit.

Rudd va votar contra el Brexit i es passarà el cap de setmana intentant convèncer els diputats que han escrit cartes cridant a una moció de censura contra May perquè s'ho repensin.

Theresa May, sortint de Downing Street (Reuters)

Fan falta 48 cartes per activar el mecanisme i a hores d'ara només el president del grup parlamentari conservador sap si s'ha arribat a aquesta xifra. Els partidaris de fer fora la primera ministra diuen que sí, però al mateix temps continuen demanant més cartes.

Steve Baker, diputat del Partit Conservador:

"Si la gent està d'acord amb mi que cal canviar aquesta política i reconeixen que aquesta política està avui completament entregada a la primera ministra, llavors cal que reflexionin seriosament aquest cap de setmana i escriguin la seva carta."

No es pot descartar tampoc que s'estigui volent inflar les expectatives per aconseguir les adhesions que faltin.

Mentrestant, Theresa May aprofitarà les properes hores es reuneixi amb les seves bases per intentar frenar la moció i continuar venent el seu acord amb Brussel·les, com ha fet aquest matí, quan ha defensat que el millor és el pacte a què ha arribat, conscient també que l'alternativa d'un Brexit sense acordar no garanteix res i crea incertesa.

ARXIVAT A:
BrexitTheresa MayUnió Europea
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut