Mas i Ibarretxe, aquest dimecres a Sant Sebastià (EFE)
Mas i Ibarretxe, aquest dimecres a Sant Sebastià (EFE)
Sant Sebastià

Mas veu "molt llunyana" la possibilitat d'una oferta de l'Estat a Catalunya

L'expresident de la Generalitat ha participat en un acte a Sant Sebastià amb l'exlehendakari Juan José Ibarretxe

Actualitzat

Artur Mas i Juan José Ibarretxe, els expresidents català i basc, han participat aquest dimecres al vespre a Sant Sebastià en un acte conjunt per explicar com estan fent els respectius processos sobiranistes i amb quins resultats fins a aquest moment. Ibarretxe ha dit que el camí cap a la independència és com fer el cim de l'Everest i ha afegit que la clau de l'èxit és la unió entre la societat civil i les institucions. L'exlehendakari ha dit que el seu pla va posar el camp base de l'ascensió i que els catalans ara són al camp 3.

Mas, per la seva banda, ha considerat "molt llunyana" la possibilitat que l'Estat faci una oferta perquè Catalunya aprofundeixi en la seva autonomia. Mas, però, ha insistit que, en cas que es produís aquesta proposta, els catalans l'haurien de votar en referèndum. El dirigent del PDeCAT ha argumentat que el procés sobiranista té una part de "reacció" a les "agressions" sofertes per Catalunya, fonamentalment des de l'any 2000, quan es va iniciar una "reconquesta competencial" i una "recentralització".

La conferència ha omplert el Teatre Kursaal de gom a gom, amb més de 1.800 assistents, entre els quals hi havia el dirigent abertzale Arnaldo Otegi o l'antic dirigent del PNB Joseba Egibar. En canvi, s'han notat les absències del lehendakari Urkullu i el seu equip de govern.

 

Anar al contingut