Barcelona

Mas dóna el tret de sortida al 27-S i demana a l'ANC, Òmnium i l'AMI que agrupin les forces sobiranistes

El president assumeix la responsabilitat de tornar a posar "a dalt de tot" el turbo de la il·lusió en el procés sobiranista

RedaccióActualitzat

Convergència Democràtica dóna avui el tret de sortida a la precampanya de les eleccions del 27 de setembre. Artur Mas ha demanat a les entitats sobiranistes que impulsin la unitat de cara a les pròximes eleccions, en una conferència a Molins de Rei amb l'eslògan "Benvinguts al futur".

Per al president, Catalunya està en la recta final del procés i diu que és el moment de "triar entre dos riscos: construir un país sobirà o no".

"Fer pinya" pel sobiranisme

Mas ha fet una nova proposta unitària per preparar les eleccions del 27 de setembre. El president ha convidat a les entitats sobiranistes a agrupar forces en una llista transversal i s'ha ofert, fins i tot, a no encapçalar-la. Mas els ha demanat, en les hores decisives que viu el país, que agrupin "les forces sobiranistes" i no deixin que "s'agrupin només els altres":

"Penseu, si cal, en una llista AMB el president, no en la llista DEL president "

Mas s'ha reconegut "a peu dret i mirant cap a davant amb il·lusió". En aquest sentit ha dit que el motor de la il·lusió que va moure la ciutadania l'Onze de Setembre i el 9 de novembre ha baixat de revolucions i ha afirmat que tornar a fer créixer la il·lusió és responsabilitat dels polítics:

"La nostra responsabilitat és tornar a posar el turbo de la il·lusió a dalt de tot"

 

En un escenari i temps que ha dit que són decisius per al país, Mas ha fet un repàs als esdeveniments polítics més destacats des del 9 de novembre. Ha fet una menció destacada a l'important paper que han tingut en aquests mesos les entitats sobiranistes com l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI en tot el procés.

Com a fets destacats en els sis mesos que han passat des del 9 de novembre, Mas ha repassat el preacord per seguir "l'anomenat full de ruta" per a les eleccions del 27-S i els resultats de les eleccions municipals del 24 de maig. Mas s'ha mostrat crític amb els moviments polítics emergents que van obtenir un bon resultat electoral al maig i "que posen l'accent en la justícia social i no inclouen l'autogovern".

Per al president de la Generalitat, Catalunya està davant del gran repte de saber si hi ha una majoria que vol un futur amb plena sobirania, i ha emplaçat tothom a les urnes el 27 de setembre. Mas ha destacat el caràcter plebiscitari que tindrà la votació del setembre sobre el que va passar el 9 de novembre:

"Tenim un repte molt gran: saber si el país té una majoria sobiranista. Això es resol a les urnes"

 

Trencament amb Unió

També ha abordat el trencament de la federació amb Unió Democràtica després de la consulta sobre el full de ruta. Mas ha negat que Convergència hagi fet cap ultimàtum a Unió però sí ha reconegut que s'havia demanat que hi hagués un posicionament clar i explícit després de les municipals. Mas ha dit que hi ha un tema de fons que separa les dues formacions i que cal un posicionament clar per poder tirar endavant. Per a Artur Mas, la separació de Convergència i Unió és la prova que el procés és molt seriós.

"No és un divorci total i a les males, Convergència està pel 'sí-sí', una part significativa d'Unió també, però l'altra part, no"

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut