Barcelona

Junqueras proposa una llista d'esquerres per mobilitzar al màxim la societat a favor de l'independentisme

Junqueras demana sumar les forces no independentistes en un procés constituent després del 27-S

RedaccióActualitzat

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha aprofitat el Consell Nacional de la formació per explicar la seva proposta de cara al 27-S. ERC es fixa com a objectiu que "l'independentisme sumi i tingui una majoria al Parlament" i proposa una llista unitària d'esquerres per arribar-hi.

Junqueras ja va avançar aquesta proposta en un article al diari "Ara", aquest divendres. El líder d'ERC assegura que de cara a les eleccions del setembre cal "mobilitzar el màxim de la nostra societat" amb l'objectiu que les forces independentistes sumin al Parlament:

"La prioritat és que l'independentisme sumi i tingui una majoria al Parlament."

Junqueras argumenta que la societat confiarà en el projecte "si se sent representada". "Hem d'assemblar-nos a aquesta societat", remarca. Per això proposa una llista transversal de les forces independentistes d'esquerres.

El president d'ERC ha parlat d'ampliar el perímetre de l'independentisme i ha afegit que en cap cas volen fer una OPA contra altres forces. La llista seria l'alternativa a la del president Mas però després de les eleccions podria formar part d'un govern de concentració:

"El 27-S ens hi juguem tant, que pràcticament ens ho juguem tot."

El segon objectiu, diu Junqueras, és sumar la majoria independentista les forces que no són independentistes però que no hi estan en contra. Seguint el full de ruta firmat amb Convergència, l'ANC i Òmnium, Junqueras creu que la millor manera d'implicar-los és "obrir un procés constituent per a una constitució del nou estat".

"L'únic que demanem és que es respectin els resultats democràtics, com nosaltres els hem respectat."

Candidat d'ERC

En aquest Consell Nacional, Oriol Junqueras ha estat proclamat candidat d'Esquerra a les eleccions del 27-S.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut