Barcelona

Mas descriu el nou finançament de "més cafè per a tots, però més aigualit"

El líder de CiU, Artur Mas, ha carregat durament contra les negociacions contra rellotge perquè el 31 de desembre hi hagi un acord sobre el finançament damunt la taula. Mas creu que s'està regatejant amb l'Estatut. Pronostica que, al final, hi haurà un pacte sobre el finançament, però no "serà prou bo" i serà "més cafè per a tots, però bastant aigualit". CiU xifra en 5.630 milions d'euros anuals els diners que el nou model hauria de garantir a Catalunya.

Actualitzat
Aquesta estimació surt d'un càlcul que agafa les dades actualitzades dels pressupostos del 2009 i no els del 2006, que fins ara es prenien com a base.

El líder de la federació nacionalista ha criticat que per complir l'Estatut de Catalunya hagin de "desfilar" per la Moncloa els presidents de diverses comunitats autònomes. Això, suposa un "greuge i un menyspreu per a Catalunya". L'Estatut diu que la negociació entre la Generalitat i el govern espanyol serà bilateral en el marc de la Comissió Mixta d'Assumptes Econòmics i Fiscals. Artur Mas ha remarcat que aquesta situació no es produiria si Zapatero hagués negociat amb la Generalitat sense saltar-se el termini màxim previst, que era el 9 d'agost.

CiU ha manifestat la intenció de dir no a tot allò que signifiqui un incompliment de l'Estatut encara que signifiqui una millora del sistema actual.

Castells parla amb Homs

El conseller d'Economia, Antoni Castells, s'ha reunit aquest dilluns amb el diputat de CiU Francesc Homs per explicar-li el desenvolupament de les negociacions del nou model de finançament. Fonts del govern han assegurat que la reunió ha tingut lloc a la seu del Departament d'Economia, i que Castells ha traslladat a Homs les impressions sobre la reunió de dissabte a La Moncloa entre Zapatero i Montilla. Fonts de CiU han considerat "estèril" la conversa perquè "només s'ha parlat sobre coses generals".

D'acord amb les fonts governamentals, Castells té previst posar-se en contacte en les pròximes hores amb la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, per informar-la també de l'estat de les negociacions. El conseller ja ha parlat per telèfon amb els consellers Joan Saura i Josep Huguet amb el mateix objectiu.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut