Pla general del sector Barreres de Manresa, la zona que s'enderrocarà per construir-hi habitatge públic. Imatge del 6 de març del 2017. (Horitz…
Pla general del sector Barreres de Manresa, la zona que s'enderrocarà per construir-hi habitatge públic. Imatge del 6 de març del 2017. (Horitzontal)

Manresa accelerarà l'enderroc del sector Barreres per construir habitatge públic

ACN Manresa.-"No volem un nucli antic aparador, volem un barri viu on la gent hi pugui viure". El barri antic de Manresa té 1.115 pisos buits i encapçala el rànquing de barris amb habitatges desocupats a la capital de Manresa. Gran part d'aquest parc d'habitatges, segons el Comissionat pel Centre històric, Adam Majó, està en situació de degradació. Per aquest motiu, Majó ha anunciat que l'Ajuntament preveu llançar una línia de subvencions per millorar la qualitat dels habitatges que estan en mans privades. D'altra banda, Majó també ha anunciat que l'Ajuntament accelerarà l'enderroc del sector Barreres, situat a la banda oest del nucli antic, per construir-hi habitatge públic. "Cal donar vida al barri i això passa per fomentar l'habitatge públic", ha assegurat. Des de la seva posada en marxa, ara fa un any, el Comissionat pel Centre Històric ha fet un total de 65 accions de millora.

Majó considera que el barri antic de Manresa té diversos problemes, però d'entre tots, la millora de la qualitat del seu parc d'habitatges és una prioritat tenint en compte que es tracta de la zona de la capital del Bages amb més pisos buits, un total de 1.115 dels 7.914 que hi ha a la ciutat (14,1%). En aquest sentit, Majó ha assegurat que l'Ajuntament accelerarà l'enderroc del sector Barreres per construir habitatge públic, i d'altra banda, ha anunciat la creació d'una línia de subvencions per a la millora de la rehabilitació dels habitatges que estan en mans privades. La manca d'aparcament no és el problema Majó està convençut que la manca d'aparcament al nucli antic de Manresa no és un problema per al comerç de la ciutat. "Tant de bo fos més econòmic, però a tot arreu es paga per aparcar al centre de les ciutats i aquest és el futur. No hi ha alternativa", ha assegurat. Pel Comissionat pel Centre Històric, l'aparcament gratuït al centre "no és que sigui políticament possible, és que és físicament impossible perquè no hi caben els cotxes". Majó creu que la falta d'aparcament no hauria de ser ni l'obstacle, ni el tema que no permeti millorar l'oferta comercial del barri, i ha puntualitzat que al centre històric de Manresa hi ha molts més comerços que a Vic o Girona. Balanç del primer any La figura del Comissionat pel Centre Històric es va crear ara fa un any pel govern municipal de CiU i ERC amb l'objectiu de convertir el casc antic en un pol capaç d'atraure persones i projectes, i accelerar el procés de revitalització de la zona i millorar l'espai públic. La figura l'ocupa l'exregidor de la CUP, Adam Majó, que rep una retribució a temps complet de 37,800 euros bruts anuals. Des de la seva posada en marxa, s'han fet un total de 65 accions de millora.

Anar al contingut