Barcelona

Manifestació davant del zoo en protesta pel sacrifici de dues cries d'antílop

Els manifestants demanen que es tanqui el Zoo de Barcelona perquè els animals no hi viuen en les condicions adequades

RedaccióActualitzat

Un centenar de persones s'han manifestat aquest matí a les portes del Zoo de Barcelona per denunciar el sacrifici de dues cries d'antílop a principis de desembre.

El cas de la mort dels petits antílops va ser motiu de polèmica. Una de les cries va néixer amb problemes, però l'altra estava sana. Els cuidadors van decidir sacrificar les dues cries perquè no hi havia prou lloc on tenir-les.

Els responsables del zoo reconeixen que la mare antílop va quedar prenyada per error, però sostenen que les cries es van sacrificar seguint el procediment i la llei del zoo, que permet l'eutanàsia en cas de falta d'espai o recursos. Justifiquen la seva decisió perquè es va fer per mantenir la pau social d'aquest grup d'animals, que són molt territorials. A més, abans de sacrificar-los es va intentar enviar a una de les cries a un altre zoo europeu, sense èxit.

Aquesta és una explicació que no convenç les associacions animalistes, que consideren que el Zoo de Barcelona s'hauria de tancar.

Des del Zoo s'assegura que, arran d'aquest cas, es revisarà el codi ètic i de benestar animal.

En la protesta d'aquest matí, els animalistes han demanat a les famílies que volien visitar el Zoo que no entressin al centre. Consideren que els animals que hi ha viuen en males condicions.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut