Maurici Lucena, portaveu del PSC al Parlament.
Maurici Lucena ha apuntat les condicions perquè el PSC entri al govern. (Foto: ACN)
Barcelona

Lucena afirma que el PSC entrarà al govern si CiU anteposa els problemes socials al sobiranisme

Maurici Lucena, portaveu parlamentari del PSC, ha anunciat que la seva formació no tindria inconvenient a entrar al govern si CiU abandona "l'excursió independentista" i es dedica fonamentalment a lluitar contra la crisi i afrontar els problemes socials de Catalunya

RedaccióActualitzat
El PSC estaria disposat a entrar de manera immediata en el govern si CiU prioritza l'agenda social per damunt de la sobiranista. El portaveu parlamentari dels socialistes catalans, Maurici Lucena, avisa Artur Mas que el seu electorat està desorientat per la poca solidesa del pacte amb Esquerra Republicana de Catalunya i li recorda les tres condicions perquè el PSC pugui formar part de l'executiu: "Que la prioritat absoluta del govern sigui la lluita contra la crisi, que s'acabi l'excursió independentista descontrolada, influïda suposo per l'efecte d'Esquerra Republicana, i, tercera, que la consulta sigui legal i acordada amb el govern espanyol. Si aquestes condicions es donen, la setmana que ve podem parlar seriosament".

El dirigent socialista reconeix, però, la dificultat perquè Artur Mas abandoni l'aliança amb els republicans. Lucena fa aquesta reflexió: "Pensem que és un govern i un president que ha tingut de soci el PP, ara té Esquerra Republicana, vol fer entrar-hi el PSC i suposo que d'aquí dos mesos l'hi estarà oferint a la CUP, simplement per un tema de lògica. Això demostra dues coses: o bé hi ha una mica de desesperació política per part del president Mas, o bé hi ha una laxitud ideològica; els mateixos electors de Convergència i Unió deuen estar una mica esfereïts que tant puguis pactar amb el PP com amb Esquerra".
Anar al contingut