Brussel·les

L'OTAN demana al Kremlin que faci marxa enrere i respecti la integritat de Geòrgia

La decisió de Rússia de reconèixer oficialment la independència de les repúbliques d'Abkhàzia i Ossètia del Sud ha trobat un altre detractor: l'OTAN, que ha emès un comunicat en què insta el Kremlin a repensar-se la decisió. L'Aliança Atlàntica considera que el reconeixement vulnera diverses resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU sobre la integritat territorial de Geòrgia, una integritat que els ambaixadors dels 26 països que formen l'OTAN demanen a Rússia que respecti.

Actualitzat

"Les accions de Rússia qüestionen el seu compromís amb la pau i l'estabilitat del Caucas. La recuperació de l'estabilitat i la integritat a Geòrgia és important per a l'Aliança." Amb aquestes paraules, l'OTAN ha llançat un altre toc d'atenció a Moscou pel seu reconeixement oficial de la independència d'Abkhàzia i Ossètia del Sud.

L'Aliança Atlàntica s'ha afegit, amb un comunicat que ha fet públic després de la reunió del seu consell setmanal, a les crítiques pel reconeixement ja expressades pels Estats Units i la Unió Europea. De fet, és la crida més contundent d'un organisme internacional davant la decisió russa d'aquest dimarts, que fins ara només té el suport explícit de Bielorússia i Síria.

És la crida més contundent d'un organisme internacional davant la decisió russa que fins ara només té el suport explícit de Bielorússia i Síria.

Des d'Europa, el president francès, Nicolas Sarkozy, president de torn de la Unió Europea, ha instat Rússia a respectar el dret internacional en el conflicte amb Geòrgia i li ha advertit que l'afer determinarà les relacions de Moscou amb Brussel·les. El president francès ha afirmat que ens trobem davant "un canvi unilateral de fronteres" que és "simplement inacceptable". Bernard Kouchner, ministre d'Exteriors francès ha anat més enllà acusant Rússia de posar-se fora "de la legislació internacional" i ha advertit que ara pot tenir "altres objectius" com Crimea, Ucraïna o Moldàvia. Kouchner ha conclòs que els països europeus "reaccionaran".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut