Washington

Bush considera "inacceptable" que Rússia reconegui la independència d'Abkhàzia i Ossètia del Sud

El president nord-americà, George Bush, ha instat el Kremlin perquè respecti la integritat territorial de Geòrgia i en cap cas no reconegui les regions separatistes d'Ossètia del Sud i Abkhàzia com a independents. El missatge dels Estats Units, que ha qualificat d'"inacceptable" el reconeixement de les regions separatistes, arribava hores abans que la presidència de Rússia hagi reconegut la independència de les dues regions i després que ho fes dilluns, mitjançant una declaració, el Parlament rus.

Actualitzat

Els Estats Units considerarien "inacceptable" que Rússia reconegui la independència de les regions separatistes georgianes d'Abkhàzia i Ossètia del Sud, i així ho reiteren a Moscou, a qui insten, a través del portaveu adjunt del Departament d'Estat, Robert Wood, a respectar la integritat territorial de Geòrgia.

La crida de l'executiu nord-americà arriba després que aquest dilluns les cambres russes, el Senat i la Duma, fessin una crida al president del país a reconèixer oficialment la independència de totes dues regions. Dmitri Medvédev ha respost aquesta crida i aquest dimarts ha anunciat que el govern rus reconeix aquestes dues regions separatistes com a independents.

Rússia "sap perfectament" quina és la posició del govern dels Estats Units sobre aquesta qüestió, ha recordat Wood, que ha afegit, a més, que la secretària d'Estat, Condoleezza Rice, ha parlat "com a mínim una vegada" en els últims deu dies amb el seu homòleg rus, Serguéi Lavrov.

En qualsevol cas, els Estats Units consideren que l'estatus d'Abkhàzia i Ossètia del Sud no pot estar en mans d'un sol país, i que ha de ser la comunitat internacional, a través de l'ONU, qui es faci càrrec de l'afer. La Casa Blanca i el Pentàgon, a més, han reiterat que Rússia està incomplint el seu compromís de retirada de tropes del país veí.

Anar al contingut