Moscou

El Senat i la Duma demanen al Kremlin el reconeixement d'Ossètia del Sud i Abkhàzia

El Consell de la Federació Russa i la Duma han demanat formalment al president Dmitri Medvédev que reconegui la independència de les regions georgianes d'Ossètia del Sud i Abkhàzia. Les cambres han aprovat dues resolucions en dues sessions extraordinàries celebrades aquest dilluns. El Kremlin ha d'emetre ara un pronunciament sobre aquestes resolucions.

Actualitzat

Ossètia del Sud i Abkhàzia pertanyen formalment a Geòrgia. Fins al moment, cap Parlament o estat n'havia reconegut la independència tot i les seves reclamacions. La pugna interna d'aquestes zones amb Geòrgia va saltar als mitjans de comunicació quan Tbilisi va llançar aquest agost un atac contra Ossètia del Sud per reprendre'n el control. Geòrgia va fracassar després que Rússia va enviar-hi un gran desplegament militar, el més important des de la caiguda de l'URSS.

El suport que Moscou va manifestar involucrant-se en el coflicte s'ha plasmat ara en un document. El Senat rus i la Duma han votat a favor d'un text que insta el president a reconèixer la independència de les dues regions separatistes i manifesta el seu total suport a la política que desenvolupi el Kremlin. El document critica la negativa del govern de Geòrgia a signar un acord així com la mort de milers de civils a mans de l'exèrcit georgià. A més, exigeix al govern rus la celebració urgent de converses amb els governs de les dues regions per crear relacions interestatals. Rússia es compromet a garantir la seguretat d'aquests dos pobles i a defensar-los de les amenaces exteriors.

La proposta de les dues cambres serà enviada ara al Kremlin, que s'haurà de pronunciar i sembla bastant probable que ho faci a favor. I és que el president rus, Dmitri Medvédev, ja va expressar públicament que Rússia ajudaria Ossètia del Sud i Abkhàzia a aconseguir els seus objectius.

Per la seva part, França, que ocupa la presidència de torn de la Unió Europea, ha anunciat una cimera per al dia 1 de setembre per parlar de la crisi a Geòrgia. La trobada dels 27 països de la Unió ha de servir per determinar les ajudes que destinaran a Geòrgia, així com les futures relacions amb Rússia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut