L'Orquestra Camera Musicae programa una temporada simfònica estable amb sis concerts a Tarragona

L'Orquestra Camera Musicae programa una temporada simfònica estable amb sis concerts a Tarragona

L'Orquestra Camera Musicae programa una temporada simfònica estable amb sis concerts a Tarragona

El director titular i artístic de l'Orquestra Camera Musicae, Tomàs Grau (centre), conversant amb el regidor de Cultura, Josep Maria Prats, i la secretària de les Joventuts Musicals de Tarragona, Anna

El director titular i artístic de l'Orquestra Camera Musicae, Tomàs Grau (centre), conversant amb el regidor de Cultura, Josep Maria Prats, i la secretària de les Joventuts Musicals de Tarragona, Anna Blanco, el 17 de novembre de 2016. (Horitzontal)

ACN Tarragona.-L'Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona reforça la seva aposta per la ciutat i iniciarà una temporada simfònica estable amb sis concerts al Teatre Tarragona entre el proper mes de desembre i el maig del 2017. D'aquesta manera, la programació de l'OCM a la ciutat passarà de quatre a sis concerts de formats diversos, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament i de les Joventuts Musicals de Tarragona. "Volíem que els ciutadans no haguessin d'anar fora de Tarragona per escoltar bona música", ha assenyalat el regidor de Cultura, Josep Maria Prats, qui ha afegit que l'objectiu és consolidar i potenciar l'oferta per tal d'arribar a la xifra de nou concerts. Segons el director titular i artístic de l'OCM, Tomàs Grau, a més de l'increment de produccions, la nova temporada a Tarragona farà "un salt endavant" en quant a la internacionalització, ja que comptaran amb la participació d'artistes i solistes "de talla internacional".

La invitació a la reconeguda violinista francesa Alexandra Soumm (1989), qualificada de "nena prodigi" pel director titular de l'OCM, és la proposta escollida per donar el tret de sortida a la nova temporada simfònica de concerts al Teatre Tarragona. Com a novetat, enguany l'Orquestra programa en col·laboració amb l'Ajuntament fins a sis concerts de formats i repertoris diversos. "Aquesta oferta omple el buit existent en música clàssica i les dificultats per aconseguir una presència continuada d'orquestres", ha assenyalat Jordi Giramé, responsable de la programació dels teatres de Tarragona, qui ha defensat que amb aquesta major oferta pretenen incrementar la demanda existent a la ciutat. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Prats, ha afirmat que la voluntat de l'Ajuntament era que la ciutat pugués disposar d'una temporada simfònica estable i que, un cop assolit aquest objectiu, ara treballaran per consolidar i dignificar la proposta per tal d'incrementar-la en el futur. Segons Prats, no tenia sentit que "una orquestra que en essència és tarragonina hagués de fer les grans produccions i actuacions fora de la seva ciutat". Tots els concerts programats corresponen a noves produccions i tindran lloc en dissabte a les nou del vespre al Teatre Tarragona, a un preu de 18 euros. El concert inaugural del 3 de desembre comptarà amb Soumm com a solista convidada interpretant el cèlebre concert per a violí i orquestra, op. 35, de Txaikosvki. L'espectacular simfonia número 5 del mateix compositor completarà el programa que s'interpretarà l'endemà al Palau de la Música Catalana, on l'Orquestra Camera Musicae desplega per cinquè any consecutiu una temporada de concerts de producció pròpia. De manera prèvia, el 29 de novembre, Soumm i l'Orquestra Camera Musicae hauran actuat al Teatre Fortuny de Reus.Tomàs Grau, director artístic de l'Orquestra, ha destacat el fet de convidar una artista "amb marcat perfil social, a banda d'un talent desbordant". "Amb Alexandra Soumm farem també una feina minuciosa en relació als solistes, atès que no només treballarem el repertori simfònic, sinó que tocarem l'Octet en Fa major de Schubert per tal que la seva invitació sigui el màxim de profitosa per als músics de l'Orquestra", ha afegit. El violoncel·lista Lluís Claret, amb un programa-homenatge a Pau Casals; el guitarrista Rafael Aguirre interpretant el conegudíssim 'Concierto de Aranjuez'; el mític pianista Stephen Kovacevich; la clarinetista Sabine Meyer, i el tàndem format per Antoni Ros Marbà i Alba Ventura són, juntament amb Tomàs Grau i Jordi Mora, directors titular i principal convidat respectivament, els noms propis d'aquesta temporada que es desplegarà entre els mesos de desembre i maig.