Barcelona

L'oposició a l'Ajuntament de Barcelona denuncia l'encàrrec d'informes inútils per valor de 13,5 milions d'euros

Si fa unes setmanes es destapava la polèmica dels anomenats informes inútils de la Generalitat, molts dels quals s'haurien pogut estalviar, ara la controvèrsia s'ha traslladat a l'Ajuntament de Barcelona. El consistori va destinar 13,5 milions d'euros a estudis i informes tècnics l'any passat. Segons l'oposició, bona part d'aquests estudis eren prescindibles.

Actualitzat
Les obres municipals necessiten llicència d'obres? Qui s'ho preguntava era el mateix Ajuntament de Barcelona, i l'informe de tres pàgines amb la resposta va costar 3.000 euros. Així ho denuncia el grup municipal de Convergència i Unió al consistori, que també cita dos estudis sobre oficines de promoció exterior, amb un cost d'uns 90.000 euros, com a mostra d'informes innecessaris o amb preus desorbitats.

Acusacions creuades de deslegitimar la feina de les institucions

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha assegurat que els informes i treballs tècnics encarregats per l'Ajuntament "són un bon exemple del rigor de la gestió pública" i "tenen una fiscalització a fons". I ha afegit que el que estan fent els partits a l'oposició, CiU i PP, quan assenyalan la "inutilitat" d'alguns informes és intentar "deslegitimar la feina de les institucions" i vulnerar "el respecte a la privacitat" amb la difusió d'algunes dades personals.

De la seva part, el regidor de CiU, Antoni Vives, ha manifestat la seva "perplexitat i indignació" perquè, segons la seva opinió, els informes són el resultat de la "mala informació o la mala fe". Vives ha dit que "és ridícul que l'alcalde digui el que ha dit i deslegitimi la nostra feina de regidors".

Vives ha indicat que alguns dels 130 informes que els han permès veure dels 800 sol·licitats són "totalment necessaris", però al costat d'aquests "hi ha un elevadíssim percentatge d'informes i treballs" que no ho són, com pagar per aixecar actes d'audiències públiques o llogar cotxes.

El regidor també ha denunciat que s'hagi col·locat "un vigilant a la porta" i "s'hagin tret les cortines" de la sala on els regidors estudien els informes, que ha insistit que "són públics".
Anar al contingut