Barcelona

L'ONU condemna enèrgicament l'assassinat de Bhutto i Bush demana que els culpables siguin jutjats

Nombrosos països i organismes internacionals han condemnat l'atemptat que ha posat fi a la vida de Benazir Bhutto. Els Estats Units, Rússia, França, el Regne Unit i l'Índia han expressat el seu rebuig a l'acció terrorista. El Consell de Seguretat de l'ONU, reunit d'urgència, ha condemnat "de la manera més enèrgica" l'assassinat de Bhutto, mentre que el president nord-americà, George Bush, ha fet una declaració oficial demanant que els autors d'aquest crim "covard" siguin portats davant la justícia. Bush ha parlat per telèfon amb el seu homòleg pakistanès sobre la situació creada al país, mentre que la secretària d'Estat ho ha fet amb el successor de Bhutto al capdavant del partit.

Actualitzat

Abans de la declaració del president Bush, el Departament d'Estat ha condemnat l'atemptat i ha assenyalat que l'assassinat de Bhutto té per objectiu afeblir el procés democràtic i de reconciliació que està tenint lloc al Pakistan. Moscou ha "condemnat fermament" l'atemptat i el ministre francès d'Afers Estrangers, Bernard Kouchner, s'ha mostrat molt afectat per la mort de Bhutto i ha condemnat l'atac, que ha qualificat de crim "odiós". També el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha condemnat l'atac.

A Catalunya, la comunitat pakistanesa ha rebut amb sorpresa i consternació la notícia de la mort de Benazir Bhutto. La comunitat pakistanesa a Catalunya es reuneix aquesta tarda al seu local, al centre de Barcelona, per convocar una concentració de rebuig a l'assassinat de la líder opositora.

Anar al contingut