Temporal de neu a Europa
La neu i les temperatures baixes han causat tres morts a Polònia.
París

L'onada de fred a Europa deixa quatre morts i un desaparegut a França i Polònia

L'onada de fred a Europa deixa un mort i un desaparegut a França. A Polònia, tres persones han mort pel temporal de neu, que ha bloquejat en part el transport aeri i ferroviari.

RedaccióActualitzat
Onada de fred, neu i inundacions a Europa. Un fort temporal domina el continent i ha deixat almenys quatre morts i un desaparegut a França i Polònia.

A França, l'est i el sud són les zones més afectades per l'onada d'aire fred i vent, que ha fet que les autoritats hagin declarat l'alerta taronja. El temporal ha causat almenys una víctima mortal. Es tracta d'un indigent que ha mort a causa del fred a París, on la temperatura nocturna ha baixat fins als dos graus.

A l'illa de Porquerolles, a la Provença, hi ha un menor britànic desaparegut. En aquesta zona, les ratxes de vent han arribat fins als 130 quilòmetres per hora.

El temps també ha deixat sense electricitat més de 50.000 persones a tot el territori francès.

Polònia, però, és el país més castigat per la neu i el fred. Hi han mort tres persones, tots indigents que dormien a l'aire lliure. El temporal també ha afectat el trànsit aeri i ferroviari i ha deixat sense subministrament elèctric setanta mil persones a la regió de Varsòvia.

Itàlia també s'ha vist sorpresa pel vent i per les primeres nevades. Però la imatge més curiosa és la de Venècia inundada. Una bona part del centre històric està coberta per l'aigua.

Aquest fenomen es coneix com a "acqua alta" i és habitual sempre que es donen tres factors: la combinació d'una pressió atmosfèrica baixa, vents del sud-est que empenyen l'aigua cap a la llacuna de Venècia i una marea alta afavorida per la lluna plena d'octubre.
Anar al contingut