Barcelona

Lladres de coure es fan passar per mecànics per robar el cable d'ascensors de comunitats de veïns

El preu del coure està disparat i això l'ha convertit en un material molt preuat pels lladres. Però si fins ara era habitual sentir a parlar de robatoris en línies elèctriques i obres públiques ara comencen a aparèixer casos en què les víctimes de robatoris són comunitats de veïns. En dues finques de la ciutat de Barcelona, lladres que es feien passar per mecànics els han robat el cable de coure dels ascensors.

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra ja han rebut dues denúncies per robatori del cable de coure als ascensors de comunitats de veïns de Barcelona. És el nou objectiu de les bandes que es dediquen al robatori de coure aprofitant l'elevat preu a què es troba. El robatori el van poder fer fent-se passar per mecànics.

En el primer cas es va produir en un bloc de la rambla Prim. Els suposats revisors de l'ascensor es van endur uns 200 metres de cable. Ara ja el tenen reparat, però el servei tècnic va trigar dos dies a trobar el motiu pel qual l'ascensor no funcionava, i és que no es podien imaginar que el problema era que faltava el cable. En el segon cas, els veïns ja fa una setmana que han de pujar i baixar a peu.

Tot sovint, el coure robat va a parar a ferralleries que estan disposades a comprar-lo i la policia ja n'ha precintat alguna. L'estratègia dels Mossos per intentar acabar amb aquest mercat negre és, precisament, advertir els empresaris sobre l'origen del que compren.

Aquest any, la policia autonòmica ha detingut 200 persones relacionades amb el robatori de coure, una tercera part de les detencions de tot el 2007. En les últimes 24 hores, precisament, al Berguedà els Mossos han enxampat "in fraganti" 18 individus quan robaven coure de fàbriques i naus industrials.

Anar al contingut