L'ICD facilitarà l'acompanyament jurídic des d'un inici en cas de denúncia per violència masclista al món rural

L'ICD facilitarà  l'acompanyament jurídic des d'un inici en cas de denúncia per violència masclista al món rural

L'ICD facilitarà l'acompanyament jurídic des d'un inici en cas de denúncia per violència masclista al món rural

Actualitzat
Imatge de la Taula institucional contra la violència masclista, que s'ha celebrat a Tremp. La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa Pitarch,l' ha presidit, el dia 29 de novembre del 201

Imatge de la Taula institucional contra la violència masclista, que s'ha celebrat a Tremp. La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa Pitarch,l' ha presidit, el dia 29 de novembre del 2016. (horitzontal)

ACN Tremp.-La presidenta de l'Institut Català de les Dones, Teresa Pitarch, ha presidit la Taula institucional contra la violència masclista, que s'ha celebrat a Tremp. Pitarch ha dit que la violència masclista afecta a totes les zones del territori però que el que no és igual l'accés als recursos per part de les víctimes. Per aquesta raó es milloraran els circuits en zones rurals perquè les dones tinguin acompanyament jurídic des de l'inici de la denúncia. La dificultat de mobilitat en aquestes zones de població molt dispersa fa que les dones tinguin més dificultat per accedir als recursos. La presidenta ha recordat que el Govern descarta centralitzar l'atenció judicial a víctimes del masclisme que ara ofereixen 29 jutjats mixtos arreu de Catalunya.

Pitarch ha afirmat que els jutjats de violència sobre la dona ''no es toquen'' i d'aquesta manera s'enterra un estudi del 2015 perquè allunya el servei a les víctimes.Les dones del món rural a l'hora de posar denúncies per violència masclista es troben amb dificultats afegides com l'accés als recursos de manera fàcil i la mobilitat. Pitarch ha dit que l'acompanyament jurídic ha de ser igual que l'acompanyament psicològic, que hi és des d'un inici i per tant s'ha mostrat favorable a què tinguin advocat des del primer moment i de manera fàcil.