Membres de la comissió de mediació impulsada pel Col·legi d'Advocats, aquest dimecres presentant-la a Barcelona
Membres de la comissió de mediació impulsada pel Col·legi d'Advocats, aquest dimecres presentant-la a Barcelona
Barcelona

La mediació del Col·legi d'Advocats demana a les parts renunciar a unilateralitats

Composta per institucions professionals, sindicals, patronals i acadèmiques, aquesta nova comissió vol aconseguir que els partits assumeixin un acord marc mínim

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres s'ha constituït a Barcelona una comissió que vol facilitar el diàleg i la mediació en la crisi política que viu Catalunya. Aquesta comissió, promoguda pel Col·legi d'Advocats de Barcelona, l'ICAB, la componen també altres col·legis professionals, a més d'institucions sindicals, patronals i acadèmiques, amb la intenció "d'aixecar ponts de diàleg i entesa".

En la seva constitució, aquesta comissió ha reclamat als governs de Rajoy i de Puigdemont que abandonin "qualsevol solució unilateral que no tingui ampli consens democràtic". També demanen que es restableixi el funcionament normal dels cossos policials a Catalunya.

Superar la conflictivitat

El nom concret és Comissió Independent per a la Mediació, el Diàleg i la Conciliació, i la lidera la degana de l'ICAB, Maria Eugènia Gay. Està composta, entre altres, pels secretaris generals de la UGT i CCOO, Camil Ros i Javier Pacheco; els rectors de la UB i la UAB, Joan Elias i Margarita Arbós; el president de la Pimec, Josep González, i el de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls. El FC Barcelona també s'adherit a la Comissió.

El club blaugrana s'ha sumat a la iniciativa impulsada pel Col·legi de l'Advocacia de Barcelona que té per objectiu trobar una sortida pactada a la situació política actual entre Catalunya i Espanya

La intenció d'aquesta primera reunió era consensuar un acord marc que es portarà als partits polítics perquè el signin i se'l facin seu. L'objectiu és "poder superar la conflictivitat que es viu actualment a Catalunya".

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut