Nova York

L'exposició de Picasso es converteix en la setena més vista del Metropolitan de Nova York

La mostra que el Metropolitan de Nova York ha dedicat a Pablo Picasso ha aconseguit atreure més de 700.000 persones i s'ha convertit en la setena més vista de la història del museu. L'exposició ha repassat la trajectòria de l'artista i ha exhibit obres mai vistes fins ara. La mostra es va acabar aquest diumenge i s'ha pogut visitar durant gairebé quatre mesos, des del 19 d'abril.

Actualitzat
Les obres de Pablo Picasso han aixecat una gran expectació a Nova York. La mostra del Metropolitan que repassava la trajectòria de l'artista ha estat la més vista de la dècada i ha aconseguit atreure una mitjana de 6.700 visitants diaris, una xifra que els caps de setmana s'enfilava fins als 10.000.

La mostra sobre Picasso era la primera i l'única oportunitat que han tingut els ciutadans novaiorquesos -i els turistes que han passat per la ciutat- de veure una col·lecció tan completa de l'artista, amb uns 200 gravats, gairebé 60 dibuixos i una trentena de pintures a més d'escultures i ceràmiques.

Entre les obres que ha inclòs la mostra hi ha la primera que va adquirir el Metropolitan de Nova York, un retrat de l'escriptora dels Estats Units Gertrude Stein, molt influent per als artistes de l'època i també altres de destacables com ara "La douleur", que s'havia passat els 28 anys al soterrani del museu, un quadre del qual Picasso va renegar en el seu dia.



Anar al contingut