Pròxim Orient

L'exèrcit israelià troba el cadàver d'un dels colons segrestats per milicians palestins

Tropes terrestres israelianes efectuen una nova incursió a la franja de Gaza per segona nit consecutiva, aquesta vegada des del nord. A Ramallah, a Cisjordània, l'exèrcit israelià ha detingut més d'una desena de ministres i diputats palestins de Hamas, i ha trobat el cadàver del colon jueu segrestat diumenge per activistes palestins. Els Comitès Populars de la Resistència Palestina n'han confirmat l'execució.

Actualitzat

L'exèrcit israelià ha trobat el cos d'Eliahu Asheri, un colon jueu que va ser segrestat diumenge passat per milicians palestins a Cisjordània mentre feia autoestop. El cadàver ha estat trobat en el marc d'una operació a Ramallah.

Hores abans, els Comitès Populars de la Resistència havien amenaçat de matar aquest colon jueu de 18 anys durant una roda de premsa a una mesquita de Gaza. El portaveu dels milicians, Abu Abir, havia assegurat que el jove moriria si no s'aturava l'"agressió" contra la franja de Gaza. Avui, aquest grup armat ha reivindicat la mort del colon, segons una ràdio israeliana. Tel Aviv havia rebut informacions que el jove es podria trobar a la zona de Ramallah.

A més, les Brigades dels Màrtirs d'Al-Aqsa, vinculades al partit d'Al-Fatah, s'han atribuït el segrest d'un altre colon prop de Tel Aviv. Es tractaria, així, del tercer israelià segrestat, després que la captura del soldat de 19 anys Guilad Shalit provoqués l'entrada de l'exèrcit israelià en els territoris palestins.

Les maniobres militars han continuat aquesta matinada amb l'arrest de desenes de ministres i diputats de Hamas, entre ells, el titular de Treball, Mohamed Barguti, que ha estat detingut a Birzeit, als afores de Ramallah, poc abans que vehicles militars israelians envaïssin la ciutat.

Els detinguts serien vuit ministres i vint diputats, tots de Hamas, segons han informat fonts palestines. A més de Barguti, els altres ministres serien Khaled Arafa, Nayef Rayub, Samir Abu Eisheh, Issa al-Yabari, Omar Abdelrazek, Wasfi Kabha i Fakhri al-Turkmani. Les autoritats israelianes no han confirmat les detencions.

Anar al contingut