Rosa Garicano, a la Ciutat de la Justícia (Foto: ACN)
Rosa Garicano, a la Ciutat de la Justícia, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

L'exdirectora general del Palau de la Música assegura al jutge que no sabia res de l'espoli

L'exdirectora general del Palau de la Música Rosa Garicano ha assegurat davant el jutge que desconeixia el desviament de diners de la institució que haurien dut a terme l'expresident Fèlix Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull.

Actualitzat
Garicano ha explicat que la seva funció al Palau estava relacionada amb els mecenatges i patrocinis i que desconeixia altres assumptes econòmics, com ja havia explicat anteriorment.

Ha declarat durant prop de dues hores davant del jutge Josep Maria Pijoan i ha mantingut la idea que hi havia moltes altres persones al Palau, també amb més responsabilitats que ella, que formaven part de l'entorn de Millet i Montull però que no en sabien res tampoc, i la prova és que no estan imputats.

Convenis amb sobrecost

Garicano ha comparegut per explicar el sobrecost d'alguns convenis firmats amb la constructora Ferrovial i la seva vinculació amb algunes factures dels casaments de les filles de Millet, celebrats al Palau de la Música.

L'anterior jutge que instruïa la causa, Miguel Ángel Tabarés, va descartar fa uns mesos la imputació de Garicano, encara que va considerar que "segurament era un dels directius amb més coneixement i capacitat de decisió, a més de mantenir una relació d'especial confiança amb Millet i Montull.

Pel que fa als patrocinis, Endesa ha lliurat en els últims dies uns documents que justifiquen els diners lliurats al Palau, per, suposadament, descartar que, tal com apuntaven alguns indicis, s'hagin inflat.

S'avança la declaració de Colom

També ha comparegut com a testimoni el director d'una sucursal de Caja Madrid, per explicar el cobrament d'un xec de més de 180.000 euros, però ha afirmat que desconeix qui el va cobrar, ja que no els consta.

El secretari d'Immigració de CDC i expresident del Partit per la Independència (PI), Àngel Colom, ha de declarar el dia 27, un dia abans del que en un principi s'havia previst.
Anar al contingut