València

L'exconseller valencià Rafael Blasco nega cap vincle "de confiança" amb el presumpte cap del "cas Cooperació"

L'exconseller Rafael Blasco, imputat pel presumpte frau de gairebé dos milions d'euros en ajudes a la cooperació internacional, ha declarat aquest dijous davant el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià. Blasco ha negat haver participat en l'adjudicació d'aquestes ajudes. La fiscalia demana 14 anys de presó per a l'exconseller valencià.

RedaccióActualitzat

L'exconseller valencià de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, ha negat qualsevol implicació en la tramitació de cap expedient del seu departament relacionat amb el "cas Cooperació". Durant la seva declaració al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, Blasco ha dit que no va tenir cap vincle "de confiança o amistat" amb l'empresari Augusto César Tauroni, considerat el presumpte cap de la trama. "Mai he estat a casa seva ni tampoc he menjat amb ell", ha assenyalat l'exconseller, contràriament al que manté el ministeri fiscal.

El judici es fa contra Blasco i vuit persones més -la majoria exalts càrrecs de la Conselleria de Solidaritat- pels presumptes delictes comesos el 2008, on diners destinats per a projectes del Tercer Món no van arribar a la seva destinació, sinó que s'haurien utilitzat per a benefici propi. En concret es tractava d'una subvenció d'1,8 milions de la Generalitat per a projectes a Nicaragua de la qual tan sols haurien arribat 43.000 euros.

Rafael Blasco va ser diputat i portaveu del PP, i ara és parlamentari no adscrit a les Corts Valencianes. Durant la declaració d'aquest dijous, l'exconseller ha reconegut que coneixia Tauroni des de feia anys i que la relació es va incrementar quan van començar a sortir informacions sobre organitzacions no governamentals, a partir de l'octubre de 2010. "Jo li trucava i ell també s'interessava per les dades que apareixien a la premsa", ha admès Blasco, que ha dit que aquests contactes eren "més freqüents", però que no tenien "una relació personal ni de confiança ni d'amistat".

L'exconseller ha explicat que "ningú" li va dir "mai" que les subvencions a la fundació per a projectes a Nicaragua s'havien destinat a la compra de pisos. "Me'n vaig assabentar per la premsa", ha assegurat Blasco, que s'ha preguntat: "Quin interès tinc jo que una fundació destini els fons a altres coses?"

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut