Alan Henning seria el quart ostatge decapitat per l'Estat Islàmic
Alan Henning seria el quart ostatge decapitat per l'Estat Islàmic
Londres

L'Estat Islàmic afirma haver decapitat l'ostatge britànic Alan Henning

Es tracta del quart ostatge occidental executat per EI, després dels periodistes nord-americans James Foley i Steven Sotloff i el cooperant britànic David Haines

RedaccióActualitzat

El grup jihadista Estat Islàmic (EI) ha reivindicat aquest divendres al vespre l'assassinat del treballador humanitari britànic Alan Henning, en represàlia pels atacs aeris del Regne Unit contra els territoris d'EI a l'Iraq. Alan Hennig, de 47 anys, és un taxista de Manchester, casat i pare de dos fills, que va ser capturat fa 10 mesos a Síria quan conduïa una ambulància en un comboi humanitari per una ONG musulmana.

El vídeo, titulat "un altre missatge a Amèrica i els seus aliats", és molt semblant al de les anteriors decapitacions d'occidentals. Henning, vestit de color taronja que recorda els presoners de Guantánamo, només pronuncia una breu frase, abans que el seu assassí acusi el Parlament britànic de ser el responsable de la seva mort.

En aquesta ocasió, però, sembla que la veu del botxí ha estat alterada electrònicament, tot i que manté el mateix accent britànic que tenia l'home que va decapitar l'anterior ostatge britànic David Haines.

Es tracta del quart ostatge occidental executat per EI, després dels periodistes nord-americans James Foley i Steven Sotloff i el cooperant britànic David Haines.

El vídeo, com en ocasions anteriors, també presenta la pròxima víctima que sacrificarà. És el nord-americà Peter Kassig.

El primer ministre britànic, David  Cameron, el president dels Estats Units, Barack Obama, i el de França. François Hollande, han qualificat el crim de brutal i odiós i han promès que es farà justícia

 

Anar al contingut