Foto de grup dels alcaldes d'Ivars i Vila-sana així com dels tècnics i president del consell del Pla d'Urgell amb els cartells de la 9a Fi…
Foto de grup dels alcaldes d'Ivars i Vila-sana així com dels tècnics i president del consell del Pla d'Urgell amb els cartells de la 9a Fira de l'Estany amb l'estany d'Ivars i Vila-sana al fons, el 21 de març de 2017. (Horitzontal)

L'estany d'Ivars i Vila-sana dedica la VI Mostra Gastronòmica a la pera de Lleida

Actualitzat

ACN Ivars d'Urgell.-L'estany d'Ivars i Vila-sana celebrarà el proper 2 d'abril la dotzena edició del Dia de l'Estany amb la VI Mostra Gastronòmica de Cuina que girarà enguany entorn de la pera de Lleida. Segons ha explicat el president del consorci de l'estany i del Consell Comarcal de Pla d'Urgell, Josep Maria Huguet, amb aquest tast es pretén vincular el patrimoni natural amb la gastronomia pròpia del territori que oferiran 6 restaurants de la zona que cuinaran plats varietats de la DOP Pera de Lleida. En anteriors edicions de la Mostra ja s'han reivindicat productes de la terra com les nous o la vedella. El Dia de l'Estany s'emmarca en el cap de setmana de la 9ena Fira de l'Estany que es fa a Ivars d'Urgell, amb més d'un centenar d'expositors i amb l'objectiu principal de donar a conèixer el ventall d'empreses de la comarca.

Un total de sis restaurants de l'entorn de l'estany oferiran, segons ha explicat el seu coordinador tècnic, Toni Costa, tasts fets amb alguna de les tres varietats protegides de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Pera de Lleida, col·laboradora d'aquesta edició. Es tracta de la pera Blanquilla, la Llimonera, i la Conference. L'Amoca i la Guspira de Linyola, el Xelin i Cal Modesto d'Ivars, el Castell del Remei de Penelles, i el Petit Xiroi de Vila-sana són els restaurants que cuinaran els plats i com cada any es recolliran en un receptari que es lliurarà als assistents.Una novetat de la Mostra d'aquest any és que algunes de les degustacions seran aptes per a celíacs, ja que s'empraran productes sense gluten. A més, s'hi podran degustar les peres de la DOP Pera de Lleida, els tradicionals ''estanyets'' de can Gil, sucs naturals de Cal Valls i el vi del Castell del Remei.A banda de la Mostra Gastronòmica, també hi ha programades diverses activitats familiars, tal com ha explicat Costa, per celebrar el Dia de l'Estany. Hi haurà jornada de portes obertes a Cal Sinén per visitar la nova exposició sobre els Espais Naturals de Ponent, es faran passejades a cavall, i es podrà participar en la tradicional plantada d'arbres per millorar l'entorn i també gaudir d'una mostra d'anellament d'ocells per conèixer les varietats que habiten l'estany.El Dia de l'Estany s'emmarca en la 9a Fira de l'Estany, que se celebra els dies 1 i 2 d'abril, i comptarà amb més d'un centenar d'expositors de diferents entitats i establiments comercials al Pavelló Poliesportiu d'Ivars d'Urgell. També es faran, segons ha explicat l'alcaldessa d'Ivars d'Urgell, Montserrat Coma, i el coordinador tècnic de la Fira, Edgar Aldana, diversos tasts i actuacions per dinamitzar l'activitat al municipi i promocionar l'estany, tot donant a conèixer també el ventall d'entitats i comerços de la comarca del Pla d'Urgell.

Anar al contingut